Grått

Innan jag började sticka Leftie så skrev jag ju om att mina koftdelar hade torkat klart. Sen blev det bara inte av att jag skrev något om den, men den har varit klar sedan i mitten av juli och är redan flitigt använd.

Det är egentligen inte mycket intressant med den här koftan, den är exakt likadan som den lila jag stickade förra sommaren. 

IMG_4605 

 Samma mönster, samma stickfasthet, lika många knappar, bara färgen på garnet och knapparna skiljer.

Och den är alltså stickad i Cotton Viscose, på stickor 3, och mönstret är CustomFit.

 

När Leftie var klar fick jag för mig att börja på en konstig sjal som heter Linientreu. Jag vet inte varför jag föll för den, men det hade nog nåt att göra med att den är annorlunda stickad. Efter att ha stickat på den ett tag så tappade jag dock totalt tålamodet med den, när jag hittade 2 stora fel (och eftersom den är stickad i moduler så var det ju inte bara att repa upp en liten bit), så nu har jag gett upp.

IMG_4646

Den är jättebubblig medan man stickar på den, och det är inte någon bekväm stickning, det kan man inte påstå. Och inte blev det särskilt snyggt heller. Nå, allt blir inte bra, så är det ju.

Nu har jag börjat på en kofta istället. Igen. Den här gången ska den bli rosa! 

IMG_4645

Jag köpte 7 nystan Rowan Baby Merino Silk DK på rea, men var lite osäker på vad det skulle bli, 7 nystan är lite för lite för att bli en vanlig kofta. Men så började jag leta lite på nätet, och hittade fler nystan i England, så nu har jag 10. Tyvärr inte i samma färgbad, men de är väldigt lika, så det funkar att sticka 2 varv vardera med de olika färgbaden.

Även denna kofta blir slätstickad, med rätstickade kanter, efter CustomFit-mönster. Lite tråkigt, kanske, men nu ÄR det ju sådana koftor jag använder, så det får bli så.

Den kommer bli mjuk och härlig, garnet är väldigt trevligt

3 Kommentarer

 1. Heidi
  11 augusti, 2016

  Att sticka en favorit i repris är ju aldrig fel:) fördelen är ju att man redan innan vet resultatet:)
  Den sjalen gillar jag! Så mycket att jag har placerat den i min kö på ravelry. Modulstickning kan vara besvärlig, och det kan se konstigt ut, men oftast går det ju att blocka ut, så att det ändå ser fantastiskt ut när det är klart (det märks att jag gillar den här sjalen, eller hur:)) ) och ofta är det ju så med fel i stickat, att ingen ser dom förrän man talar om exakt var felet finns någonstans:)
  Det märks verkligen att du älskar färgen rosa, eftersom den återkommer hela tiden. Men av bilderna att döma är det är färg som du passar bra i, så på det hela taget kan det bara bli bra då:)

  Svara
 2. Liisa
  12 augusti, 2016

  Jag tycker inte det är tråkigt alls. Fick en gång frågan (av en icke-stickare) hur man kunde sätta sig och faktiskt sticka såna där enkla saker som man kan köpa i butik. Efter en inte särskilt lång utläggning om material och passform så var hen omvänd och mycket förstående 😉
  Så heja dig! Det blir kanonbra!

  Svara
 3. Bondtöden
  17 augusti, 2016

  Det behöver ju inte vara tråkigt för att det är enkelt. Och dina koftor blir ju jättefina! Slätstickning behöver ju inte alltid vara tråkigt heller, utan kan ju vara ganska rogivande vid rätt tillfälle 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top