Roliga småsaker

Mitt senast färdiga alster är inte stickat, det är sytt.

På Syfestivalen köpte jag ju lite kvilt-tyger och diverse tillbehör, med baktanken att göra väskor/påsar/förvaringar.

I förra veckan gjorde jag en väldigt fin, men totalt oanvändbar Baby bionic gear bag (den har jag sprättat bort dragkedjan på, så det finns inget att visa, men den var för kort upptill, så att det inte gick att ha nåt i den OCH stänga den), idag blev det en stick-"påse" som blev mycket bättre.

IMG_4906

Jag följde den här beskrivningen, som visar hur man syr den fodrad, och gjorde den lite större än den som visas där, bitarna var ca 30×21 cm.

Det får plats ett stort nystan och en mindre stickning i den, som tex en mössa, eller ett par sockar.

Jag har använt mig av en "väskdragkedja", den har ett något bredare band och en rejälare kläpp att dra i än vanliga dragkedjor, de är väldigt praktiska. Det är inte riktigt nödvändigt att ha en sån dragkedja på en påse av den här sorten, men jag använde den redan avklippta dragkedjan från bagen jag sprättade upp, så att den skulle komma till någon nytta trots allt. 

Jag hittade dragkedjan på Quilt Passion, och det finns gott om färger att välja på, sånt är ju alltid extra trevligt. 

 

Om jag gör en till sån här påse kommer jag nog att använda mig av vadd, så att den blir lite stadigare, det är ju synd att inte visa upp den fina formen ordentligt, och med bara vanligt vlieselin blev den lite för mjuk, tycker jag.

1 Kommentar

  1. Heidi
    16 april, 2017

    Så praktiskt när du behöver ta med dig en stickning någon annanstans:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top