En enda färg är för fegisar

Sjalen från förra inlägget var rolig att sticka på, så den är klar. 

IMG_5008

Jag blev förtjust i sjalen så fort jag såg mönstret, när det släpptes i slutet av juni. Rätstickning och ränder är ju aldrig fel och jag hade som av en händelse lite restgarner och lite nyinköpt garn från Moods of colors i lagret, så det var ju bara att börja!

Mönster: Humphry

Stickor: 3,5 mm (man använder 2 rundstickor och stickar en rand i taget, och byter sida för varje rand)

Garn: Made by Jannika Sock100 (en av de rosa), Moods of colors Soft sock (grått och 1 av de melerade) och Glitter (resten)

Man kan ju göra sjalen lite mer dämpad, genom att använda bara 2 färger, men varför fega när det finns så mycket fina färger? Om man väljer några nyanser av en eller två färger så blir den ju fortfarande lite sammanhållen, och inte alls skrikig (som den lätt skulle kunna bli!). 

Man kan också få formen att bli mer eller mindre symmetrisk, beroende på hur breda man gör ränderna. Jag valde att göra varje rand lika bred, och då är den i stort sett symmetrisk (den lilla avvikelsen är så liten att den inte syns när man bär sjalen). 

En nackdel med många färger är ju så klart alla trådar man är tvungen att fästa…. 

IMG_5001

Det blev 56 stycken.  Och om man jämför med en liten randig babymössa jag stickade 2003, med 96 trådar att fästa, så var ju det ingenting. 

Nu blir det en sjal till, för koftan är fortfarande för tråkig. 

1 Kommentar

 1. Heidi
  6 augusti, 2017

  Jag gillar verkligen hur ränderna börjar ”kant i kant” i mitten. Får man skriva att det ger en illusion av att mönstret kommer från en tecknad bild?:)
  Det är första gången jag ser den typen av mönsterkonstruktion, och det inbjuder ju också till en lek med färger, om man så vill:)
  Men aj vad många trådar att fästa. Det kan nog ta en stund innan det är klart… Fast det glömmer man ju så fort den är färdig:)
  Jättefin!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top