Nytt år, nya möjligheter – nya galenskaper?

Man ska börja året som man vill fortsätta, sägs det, och jag ville börja året med färg.

Stickningen kändes tråkig, med påföljden att jag satt och Ravelry-surfade lite så där håglöst som man gör, när det mesta känns trist och ointressant.

Av någon anledning hamnade jag bland Heidi Bears African Flower-mönster, och tyckte som vanligt att djuren är väldigt gulliga (det har funnits några stycken i min kö, rätt länge). Och plötsligt fick jag för mig att jag skulle virka ett får.

Jag virkar ju inte normalt (jag KAN virka, jag tycker inte det är särskilt svårt och det är inte heller särskilt tråkigt, men det har liksom inte sagt klick, det är inte lika roligt som stickning), men nu letade jag fram lite rester (i rosa och lila, såklart) och satte igång.

Det är tur jag har ett lager av det mesta, för jag kunde faktiskt hitta en virknål som passar (i storlek 1,75 mm). 

Så nu virkar jag penta-, hexa-, hepta- och oktagoner för fulla muggar och har gjort 9 av totalt 36 delar.

IMG_5239

Jag får se hur länge det är kul (och hur länge händerna låter bli att protestera), det finns ju flera stycken djur som är jättesöta och som jag kan tänka mig att göra, tex den här bulldogen och en flodhäst.

1 Kommentar

  1. Liisa
    5 januari, 2018

    Spännande att se det färdiga resultatet! Heja!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top