Definitivt projektstyrt

Återigen stickar jag något med siktet inställt på resultatet. Det händer ju ibland – som tex när jag stickade en kofta i Cotton Viscose – att jag vill ha något plagg, men att det inte är det mest spännande som hamnat på mina stickor.

Det här är nog det mest ospännande jag stickat på många år…

Mil efter mil efter mil av slätstickning i tunt garn.

Men jag vill verkligen ha det här plagget!

Det ska bli en tunika (Lulu, av Julie Weisenberger, Cocoknits), men jag stickar i mycket tunnare garn än vad mönstret anger, så jag har gjort en CustomFit-version.

Garnet är Sandnes Tynn Line, och jag stickar på stickor 3. Jag började med 218 maskor, men som tur är så minskar jag hela tiden. Jag funderade precis i början av stickningen på hur många maskor jag kommer att sticka, men beslutade rätt fort att jag inte ville veta!

Nu har jag i alla fall bara ett varv kvar till avmaskningen för ärmhål, vilket innebär att det är ca 100 varv kvar på det här stycket. Jag ska nog få mig en sommartunika vad det lider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top