Hur många?

Sjalen jag nämnde i förra inlägget är klar.

20180409_130832
20180409_130832

20180409_130832

Jag har stickat utan mönster, men tittat på Enfilade av Lisa Hannes, så jag kallar den för min Enfilade Lookalike.

Garnet är Malabrigo Sock i färgen Sabiduria(det mörka), Black Trillium Fibre Studio Pebble Sock i färgen Daphne och en snutt Moods Of Colors Softsock i färgen Purple Plum Moods. Moods-garnet tog jag till för att kunna göra åt nästan allt (det finns några meter kvar) av Malabrigo-garnet, fastän Pebble sock tog slut.

Jag stickade på 4 mm stickor för att få hålen att bli bra, så sjalen är något lösare än vad jag brukar göra (jag stickar normalt sjalar i sockgarn på 3,75).

 

Att göra klart saker är alltid roligt, men det uppstår ofta nån slags tomrum. Ett hål som måste fyllas med nåt annat. Det bästa är ju förstås om det hålet kan fyllas med nåt projekt som redan ligger i UFO-högen, men så blev det inte (den här gången heller).

20180409_135153[1]

Den där lilla strimlan med stickning ska så småningom bli en Miss Winkle av Martina Behm.

Jo, visst är det i stort sett samma färg som på förra stickningen…

För ett par veckor sedan fick jag följande fråga av en stickkompis på vårt stickcafé:

Hur många rosa/lila sjalar behöver du egentligen?

Svaret på den frågan?

Alltid en till.

3 Kommentarer

 1. Liisa
  11 april, 2018

  Alternativa svar: stjärnstopp, oändligt, dubbelt så många som du kan säga… Snygg!

  Svara
 2. Liisa
  11 april, 2018

  PS saknar dig! Ska vi försöka få till en stickträff halvvägs i sommar? Vore kul!!!

  Svara
 3. Marika
  12 april, 2018

  Jaaa!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top