Halsmojäng, perfektion och återvinning

Jag gjorde klart halsmojängen från förra inlägget.

IMG_5335

För såna som jag, som tycker glipor är vinterns värsta gissel, så är det här en lysande konstruktion!

Mönstret är alltså Hasukai, garnet är Fyberspates Vivacious 4-ply och Lorna’s Laces Shepherd Sock Solid, och jag stickade alltihop på stickor 4,5.

Och det är lagom mycket volang för mig som inte gillar sånt som är för gulligt.

 

Sen stickade jag en sjal i det gröna garnet från samma inlägg (det där perfekta)!

20180402_153206

Det blev Troubadour, garnet är alltså Malabrigo Sock i färgen Persia, och jag stickade den på 3,75 mm stickor.

Den var rolig att sticka och den passar fantastiskt bra till min nya tunika.

 

I förrgår fick jag dessutom ett infall till, den här gången av det lite mer ”brutala” slaget.

Den där grå, rätstickade koftan som blev klar till nyår, och som jag knappt visat på bloggen….

6a00d83452bb5569e201b8d2cb634a970c-800wi

Den ser numera ut så här:

IMG_5372

Det var ett impulsivt beslut, men jag tror inte jag kommer att ångra mig. Jag har haft på mig koftan en gång, för det var för mycket på den som inte stämde. Ärmarna växte och blev längre och längre (på bara några timmar!), ringningen var inte proportionerlig och att göra en rak, kort kofta var absolut fel val.

Nu ska den få bli nåt annat, nåt slätstickat den här gången. Jag har inte riktigt funderat klart, så garnet får ligga och mogna till sig lite, medan jag funderar.

Jag stickar på en sjal som blivit liggande sedan i oktober så länge, sjalar är roligt.

3 Kommentarer

 1. Bondtösen
  6 april, 2018

  Att du repade! Tycker egentligen att det är bra, det är ju mycket bättre att garnet får bli något du gillar, men vet inte om jag skulle vågat att göra likadant själv. Blir spännande att se vad det blir istället.

  Svara
 2. Liisa
  11 april, 2018

  Snygga sjalar/mojänger! Är lite sugen på en sån där trubadur! Hur tycker du att modellen funkar med sånt där boingigt garn? Håller den ut sig eller dras det ihop? Brutalt men klokt beslut att repa upp!

  Svara
 3. Marika
  12 april, 2018

  Liisa, jag har knappt hunnit använda sjalen ännu, men jag tycker att Malabrigo sock håller formen rätt bra.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top