Här gick det undan

Att sticka en kofta på stickor 4, med en stickfasthet på 20,5 maskor på 10 cm, är rena sticksemestern. Tunikan tog 2 månader, den här koftan tog 3 veckor!

Mönstret är som vanligt Custom Fit, garnet är Sandnes Garn Line och jag stickade som sagt på 4 mm.

När jag kände på provlappen så undrade jag om jag skulle tycka att det blev lite tjockt, men nu när koftan är klar kan jag konstatera att det blev det inte. Det blev en perfekt sommarkofta, att användas när det är lite för svalt för kortärmat och ändå för varmt för en yllekofta.

Nåt nytt

När jag var nästan klar med koftan behövde jag en flyttbar stickning, och som vanligt kändes inget av det jag hade på gång bra. De var antingen i fel läge (=jag behöver lösa nåt innan jag kan fortsätta) eller för krångliga (=behöver diagram), så självklart startade jag nåt nytt.

Under den senaste tiden har jag samlat på mig lite fina ”sock”-garner, och när jag såg Stay Soft Shawl av Veera Velimäki visste jag att jag säkert skulle hitta nån bra kombination i garnlagret.

3 garnnystan

Och det gjorde jag ju.

Längst bak är det Moods Of Colors Softsock i färgen Purple Plum Moods, framme till vänster är det Malabrigo Sock i färgen Zarzamora och till höger Moods Of Colors Softsock i färgen Unicorn in the Universe Moods.

Randig stickning på stenlagd gång

Jag är helt kär! Det här är en sån stickning där jag då och då bara måste lägga ner det en liten stund och bara titta på det, för det blir så fint! Att det dessutom är en stickning av typen ”bara en rand till” gör ju att det växer ganska bra. Jag ser så mycket fram emot att få lägga till den tredje färgen att jag bara stickar på.

Men jag har inte slutat att surfa på Ravelry, så kanske startar jag snart en ny koftstickning. Jag behöver nog alltid en kofta till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top