Inget aprilskämt

Jag fortsatte inte att sticka på flätsjalen… hjärnan tyckte det var bättre med slätstickning. Men det har gjort att jag nu har en färdig kofta!

Mönster: Spruce Point av Amy Herzog (i customfit-version).

Garn: Schoppel-Wolle Alb Socke.

Stickor: 3,75 mm.

Det blev lite nervöst på slutet, när garnet inte räckte. Alb Socke är en gammal variant som har utgått, och jag hade 5 nystan, det var allt, nåt mer gick inte att hitta. Jag köpte ett nystan av AlbLino, som har ersatt detta garn, men det var inte riktigt rätt (det är lite, lite slätare och färgen var blåare). Som tur är hade min vän G lite kvar, och med hjälp av det och upprepning av provlappen så räckte garnet till slut.

Totala mängden garn jag skulle haft (med de extra 16 grammen jag fick) borde varit 516 gram… det var 489 gram. Nu sägs det ju att det viktiga är att nystanen innehåller rätt meterantal, och ja, det kan jag på sätt och vis hålla med om. Men då borde det bara stå meterantal angivet på nystanet.

Om jag köper nåt som ska väga 100 gram och ha en viss metermängd, då förväntar jag mig faktiskt att det gör det! Nåt gram hit eller dit kan vara OK, men att det saknas mer än 5 gram per nystan? Var det blött i fabriken?

Jaja, det löste sig ju, så jag ska väl inte klaga för mycket.

Resultatet är jag  nöjd med, och det är ju viktigast. Den blev som jag tänkte, en vardagskofta med lite sväng. Och grått är ju, som sagt, aldrig fel.

Nästa stickning jag kommer att visa är inte grå i alla fall!

2 Kommentarer

 1. Heidi
  2 april, 2019

  Ibland är stickning som ett äventyr:)

  Vilken tur att du lyckades få ihop allt garn du behövde för koftan, även om det krävdes en del besvär och en gnutta tur. Resultatet blev en mycket klädsam kofta som kommer värma skönt kyliga dagar:)

  Svara
  1. Stickeralla
   2 april, 2019

   Det hade gärna fått vara lite mindre äventyrligt 😉 Men det gick ju bra ändå.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top