Annan färg = rosa

Nåt annat trodde ni väl inte?

Häromveckan hade ”min” garnbutik fått in en omgång Malabrigo och jag kunde inte motstå några härvor, bland annat 2 st i Malabrigo Rios.

Sen gällde det ju att hitta nåt att sticka av det. Rios gör sig väldigt bra i patentstickning, så jag letade upp ett mönster på en mössa (som är gratis), Triangles Brioche Hat.

Färgerna är English Rose (rosa) och Sabiduria (lila).

Sen blev det lite vårigt…. och jag fick för mig att börja på en sommartopp (det gäller ju att börja nu, om den ska bli klar innan sommaren). Mössan får vila lite, den behövs ju förhoppningsvis inte på ett tag.

Toppen jag valde är Ginga top, av Yoko Johnston. Sommargarner är det rätt dåligt med i mitt lager (eller faktiskt väldigt dåligt!), så jag skaffade lite nytt garn.

Hjertegarn Bommix Bamboo blev det. Det är väldigt mjukt och skönt, men oj, vad det delar på sig! Här gäller det att hålla tungan rätt i mun.

Här är nåt ni inte får se ofta. Finn fem fel, liksom 😀

 1. Det är inte ull.
 2. Det är inte Customfit.
 3. Det är uppifrån och ner.
 4. Nähä, OK, det blev visst bara 3.

Jag gillar ju, som bekant, att sticka nerifrån i delar, men ibland kan även jag sticka utan sömmar och uppifrån.

Det man ser på bilden är i alla fall övre delen av ryggen och framstycket. Nu ska jag sticka 6 varv till, tror jag, innan jag går tillbaka till bakstycket och fyller på det en bit innan jag sätter ihop alltihop. Sen blir slätt i en halv evighet,innan jag har en lite svängig sommartopp! Jag ser fram emot det, och hoppas på lite skön värme så att den kommer till användning.

 

2 Kommentarer

 1. Heidi
  2 april, 2019

  Omväxling förnöjer heter det ju så fint:) När jag tänker på saken, kan jag inte minnas när du stickade uppifrån och ner senast:)

  Men rosa, det är ju nästan din signaturfärg, så det är ju ändå lite hemtamt för dig:) och jag tror med all säkerhet att din topp kommer bli klar innan sommaren:)

  Svara
  1. Stickeralla
   2 april, 2019

   Jag kunde inte heller minnas när jag stickade uppifrån senast, jag fick kolla på Ravelry. 😉 Det ser ut som om det var våren 2014, när jag stickade Topstykke (som jag nog använt kanske 2 ggr… garn med ull i och kortärmat, det var ju ingen lysande kombination).

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top