Grått är flott

Jag har inte fått den rätta idén till en ny kofta, så jag stickade vidare på flätsjalen tills den blev klar.

Den såg mest ut som en ihopdragen påse när den var klar, men som vanligt så förvandlades sjalen när jag spände ut den. Det är som trolleri 😉

Jag använde mig av isydda trådar vid utspänningen, det gör det så mycket enklare! Det är lättare att få det rakt och det går åt mindre nålar, det är nog bara positivt. Man behöver bara komma ihåg att sy i trådarna innan man blöter ner det man ska spänna ut (jag tror inte ni behöver fråga hur jag vet det? Den här gången kom jag ihåg det. Men om ni vill veta, att sy i trådar i ett blött projekt är inte roligt).

Jag brukar normalt använda mig av en tråd längs varje kant, den här gången tog jag en längs inre kanten på flätorna också.

Jag behövde bara 19 nålar för att spänna ut hela sjalen.

 

Så här fina blev flätorna när sjalen torkat.

Mönstret är som jag sagt tidigare Floating leaves av Lisa Hannes. Och, nej, den är inte helt symmetrisk. Man behöver utmana sina åsikter ibland, så jag valde att sticka den trots att jag visste att den inte är det.

Jag tror nog den kan fungera ändå 😉

Jag har fortfarande ingen koft-idé, så nu stickar jag på en sjal till från WIP-högen. Den är inte fullt lika neutral…

1 Kommentar

 1. Heidi
  30 juni, 2019

  Vilken smart idé med trådarna!

  Jag tycker att den där mönsterflätan på sjalen är så himla vacker!

  Synd att du inte har någon bra koftidé än, men rätt vad det är kommer det en och slår dig i huvudet:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top