Gråa flätor

Jag funderar fortfarande på nästa kofta och medan jag gör det så stickar jag på min flätsjal, Floating Leaves. Mönstret är av Lisa Hannes, som gjort många fina sjalar, det ligger flera stycken i min Ravelry-kö och väntar på att kanske en dag hamna på mina stickor.

Det är riktigt roligt att sticka på den, jag gör flätorna utan flätsticka, precis som jag beskrev för snart 10 år sedan (hur fort går tiden egentligen?), och det gör att det är rätt smidigt att sticka flätorna. Visst får jag vara lite försiktig när jag byter plats på maskorna, garnet är lite halkigt, men det går bra.

Garnet, ja, det är Malabrigo sock (ett av mina favorit-sjalgarner) i färgen Plomo. Grå. Mmm, jag vet, det är mycket grått här. Den här gråa är så snygg, lite flammig så att den blir levande, men inte så flammig att det blir väldigt randigt.

Jag har stickat ytterligare en rapport sedan jag tog nedanstående bild, och jag ska sticka en till sen blir det kant, jag tror inte att garnet räcker till mer än så. Sjalen blir ändå stor nog, garnet växer ju lite när man blöter ner det (Malabrigo sock/superwash/stickat lite lösare, japp, det växer).

När sjalen är klar då? Jag vet fortfarande inte… kanske fortsätter jag på nån av de 2 kvarvarande sjalarna i WIP-högen, kanske blir det lite stickat på en barntröja som jag nyligen började på. Barnet har anlänt, men eftersom jag stickar i storlek 1 år är det inte särskilt bråttom.

Eller så blir det en ny kofta… om jag får den rätta idén.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  22 juni, 2019

  Sjalen är så vacker att jag för ett kort ögonblick drabbades av begäret att sticka mig en likadan:)

  Det finns så mycket spännande som man kan sticka. Jag har också en kö på Ravelry, men ibland ser jag något som jag bara ”måste” sticka så fort som möjligt:)

  Svara
 2. Bondtösen
  29 juni, 2019

  Malabrigos garner är verkligen underbara att sticka i. Min mest använda sjal är också stickad i Malabrigo Sock.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top