Konsekvenser

Jag hade 2 olika rosa (eller kanske mer magenta) provlappar och projektidéer att välja mellan och jag funderade och funderade. Sen försökte jag lösa de återstående frågetecknen, och till slut valde jag den provlapp som jag löst mest på och startade ett nytt projekt.

Det där med att jag har stickat Customfit-koftor den senaste tiden har fått en del konsekvenser…nu när jag kan få det precis som jag vill ha det har jag blivit mer kräsen när jag tittar på andras mönster. Det händer rätt ofta att jag ser nåt som jag tycker är snyggt, om bara ringningen var annorlunda eller om den var kortare eller… eller… eller…

Så var det nu också. Men man kan ta ett mönster och gifta ihop det med Custom Fit och sen blir det (förhoppningsvis) som man vill ha det. Efter en del tankeverksamhet då (vilket inte alltid går så bra med min uttröttade hjärna).

Det här är mönstret jag såg, Sugared Lilacs av Ágnes Kutas-Keresztes. Jag såg den framför mig i en stark cerise färg (för att få den mindre gullig), men det var en del saker som jag inte gillade, närmare bestämt

 • den är lite för lång
 • halsringningen är för båtringad
 • ärmarna är stickade uppifrån och ner (och jag tycker inte det blir snyggt i kortvarven).

Att korta av den är ju inget stort problem, men att ändra ringningen på ett befintligt mönster kändes inte alls lockande. Så jag skapade ett Custom Fit-mönster och behövde ”bara” passa in mönsterdetaljerna från originalmönstret i det mönstret istället. Klart enklare (även om mönsterstickningen ställer till lite huvudbry när det gäller minskningar etc).

Så nu är jag nästan uppe vid ärmhålen på bakstycket och det blir riktigt bra. Garnet är Ístex Kambgarn i färgen Sangria och jag stickar på 3.75 mm. Jag har nog en del funderingar kvar innan den här koftan blir klar, men än så länge går det bra.

 

 

1 Kommentar

 1. Heidi
  24 augusti, 2019

  Känner igen det där med att vilja att det skall passa så bra som möjligt, även om det innebär att man på olika sätt får göra om det:)

  Stickningen ser bra ut såhär långt! Färgen är ju helt underbar, så det kan ju liksom inte bli fel här:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top