Jag upprepar mig

Förra året gjorde jag mig en liten adventskalender från lagret, och eftersom det var kul så beslöt jag mig för att göra det igen.

Jag hittade lite gammalt, lite jättegammalt och en del ganska nytt, och så hade jag raskt en plan för de 4 söndagarna i advent.

Mitt första projekt blev ett par vantar…som inte längre finns på stickorna. Nej, de är inte klara, det blev bara för tunt och sladdrigt, garnet jag valde var inte riktigt så tjockt som det behöver vara.

Vantarna är ju jättefina, så nån gång kommer jag nog att göra ett nytt försök, med lite tjockare garn.

Vad de andra garnerna ska bli får ni reda på senare, lite överraskninga rär kul.

Sandy Chayat

Jag har stickat vidare på min tröja från förra inlägget och jag känner mig riktigt nöjd med den. Om jag kommer att bli fullt nöjd är svårt att veta i dagsläget, jag måste nog använda den först innan det går att fastställa.

Jag fick för mig att göra en ”tubular bind off”, alltså att avmaska resåren med maskstygn/kitchener stitch. Det var ju rätt galet, med 266 maskor på stickorna skulle det ju ta en stund. Mycket riktigt gjorde det ju det, men det berodde kanske mest på att jag gjorde ett fel och fick repa upp 3/4 av det jag redan gjort. Självklart hände det när jag var nästan klar 😉

Men, det var värt det, för det blev riktigt snyggt. Nu stickar jag på ärm nummer 1 och hoppas att garnet ska räcka. Det verkade väldigt tveksamt, men jag tror att det åtminstone finns en liten chans att det ska gå.

Imorgon börjar jag på nästa adventsprojekt och det enda jag tänker säga om det idag, är att det är litet och att det är rosa och lila.

1 Kommentar

 1. Heidi
  7 december, 2019

  Fiffigt av dig att reprisera ett tidigare lyckat projekt, så det var ju lite synd att det första inte gick så bra. Men det kommer ju fler adventsdagar, så det skall verkligen bli spännande att se vad du hittar på med garnet du har plockat fram och visar på bilden!

  Tubular cast off, är precis som du skriver riktigt snygg! Men den tar ju verkligen tid att göra, i synnerhet om man har så många maskor på stickorna som du har:)

  Om du inte har så mycket garn kvar till ärmarna så lär dom ju gå ganska fort att sticka om du gör som undertecknad – att sticka fortare och fortare ju mindre garn det är kvar:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top