En helt OK oktröja

Jag är färdig med min Sandy Chayat!

Det ska bli kul att se vad jag tycker om den, och hur jag gillar att ha på mig en tröja med runt ok. Jag har nog inte använt en sådan sedan nån gång på 80-talet, tror jag. Mitt första intryck är rätt förutsägbart, det är lite mindre styrsel i en sån här tröja än i en med isydd ärm. Frågan är hur mycket det påverkar mig och om det kommer att störa mig.

Jag märker det i alla fall, en sån här tröja kräver lite mer fix innan den sitter som den ska när man tar på sig den. En tröja med isydd ärm hamnar ju liksom på plats nästan av sig själv.

Men jag är så nöjd, den ser ut precis som jag tänkte mig! I mönstret är oket stickat med bara en mönsterfärg, men jag såg ett projekt med flera färger och jag tyckte det var så snyggt. Just det projektet använde ett garn som bytte färg, men jag letade fram lite rosa garner i lagret istället. Jo, det blev en del trådar att fästa, 2 per rand, faktiskt. Men det var värt det!

Här kommer lite fakta!
Mönster: Sandy Chayat av Vera Sanon
Garn: Semilla Melange (det grå) och rester av StickaMera Merino handfärgat, Fyberspates Scrumptious 4-ply och 2 olika Moods of Colors Softsock.
Stickor: 4 mm.

Hittar jag nån mer snygg oktröja så kan det nog hända att det blir en till.

1 Kommentar

  1. Heidi
    23 december, 2019

    Wow! Den är jättesnygg! Sitter som ett smäck, och allting matchar, från topp till tå:)

    Och att den kräver lite mera fix innan den sitter som den ska – ja, så är det ju förstås…men man hinner ju vänja sig efter ett tag:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top