Inte riktigt som jag tänkte

Ibland har jag så bra idéer, men vissa av dem håller inte riktigt när de kommer utanför mitt huvud. Det är exakt vad som hände med min senaste sjal (halsduk? den är rektangulär). Jag kombinerade lite garner i grått och lila och lade sedan till ett handspunnet, rosa garn. I huvudet blev det helt perfekt med en rosa rand bland det gråa och lila, men i verkligheten? Njae, inte riktigt, då.

Påbörjad stickning med flera garner

Det rosa garnet var lite, lite tjockare än de andra och färgen var vass och skarp, den stack verkligen ut (på ett negativt sätt). Så det blev en rask kursändring, jag tog helt enkelt bort det rosa. Jag funderade en kort stund på att stoppa in något annat, men det kändes inte bra, så det blev ingen annan färg.

Mini cakes sjal närbild

Och nu känns det helt rätt att det bara blev grått och lila. Det blev en lite nedtonad sak, som ändå passar bra i min garderob.

Mönstret heter Mini Cakes, och jag har stickat i Madelintosh Merino light (rester från förra sjalen) och ett Manos del Uruguay Fino set i färgen Beatrix på stickor 3,75 mm.

Mini cakes sjal runt halsen

Häromdagen passade jag också på att reda upp lite bland mina sjalar, istället för att ha dem hängande i en stor hög ligger de nu fint sorterade.

Före
Efter – rosa och lila
Efter – mest grått

Nu har jag bättre överblick över vad jag faktiskt har och kan kanske variera mig lite mer, det är några som är i ständig rotation medan andra knappt är använda.

Så vad stickar jag på nu? Flufftröjan vilar, jag startade en ny sommarkofta och en ny sjal istället. Kanske startar jag ytterligare nåt, det känns som om det skulle vara roligt, och efter att ha varit monogam-stickare så länge kanske även jag behöver lite förändring?

1 Kommentar

  1. Heidi
    25 april, 2020

    Mycket blir bra när man planerar inför ett projekt. Men mötet med verkligheten kan ibland ställa till det:) Men så är ju livet, så det var bra att du kunde anpassa dig, och sticka något som du i slutändan ändå blev nöjd med!

    Så fint! Hade jag haft så mycket utrymme i min garderob hade jag snott idén av dig utan att tveka:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top