Istället för stickat – en klänning

Egentligen skulle jag skrivit om min nya tröja, den som blev klar häromdagen. Men man kan inte skriva om en ny tröja utan att visa bilder på den, det går ju bara inte, och eftersom det är varmt som i en bakugn och jag svettas bara vid tanken på att ta på mig tröjan så har jag inga modellbilder. Ännu. Men ett litet smakprov kan det ju bli:

Nå, mer om den när jag faktiskt kan visa den på riktigt.

På sista tiden har jag funderat på det faktum att jag i stort sett bara skrivit om det jag stickar här på bloggen. Det har blivit lite tråkigare kanske, nu när jag mest monogamstickar, det finns inte så himla mycket att skriva om. Så jag har beslutat mig för att börja skriva om det jag syr också. Den som kommer hit för det stickade kommer att få sitt lystmäte, var inte orolig, men jag fyller ut med lite annat också, så kanske det händer lite mer här.

Så vad ska jag börja med? Jag vet, nåt grått 😉 (ja, det är klart jag syr i grått också!)

Det här är troligen den ultimata sommarklänningen. Lös, ledig, lagom avslappnad och sydd i linne, dvs sval och skön i värmen.

Mönstret är Factory dress från Merchant & Mills , och tyget är linne som också är från Merchant & Mills, men jag har köpt det från På Skrå. Det är mitt favorit-linnetyg, tunt, men inte genomskinligt och glest som det lätt kan bli. Linnetyg är nog dessutom mitt favorit-sommartyg. Allt blir skrynkligt på sommaren, men linne ”får” vara skrynkligt i min värld, utan att det känns sjavigt.

Den enda ändringen jag har gjort är att flytta upp bystinsnittet lite.

Och färgen! Jag gillar verkligen grått, och den här mörka gråa är nog min favoritgrå. På Skrå kallar färgen för ”nästan svart” och jag tror att det kan vara den som Merchant & Mills kallar ”scuttle black”.

Nu är ju sommaren snart över, men kanske blir det en till Factory dress, om inte i år så nästa år, för den här klänningen har blivit en riktig favorit.

Det där lila garnet i början då? Det är ett impulsköp från Rät&Avig och vad det ska bli det vet jag inte, men det passade som startbild idag. 🙂

2 Kommentarer

 1. Heidi
  18 augusti, 2020

  Äntligen får man se det du syr! Under ett bra tag bloggade du om tyginköp utan att man fick veta mer om det, så det känns nästan som om det är på tiden att du börjar skriva om det du syr:)

  Instämmer, precis dom kvaliteterna ska en sommarklänning ha! Och din är skitsnygg!

  Jag gillar verkligen kragen på den stickade tröjan. Jättesnygg kontrast mot allt det rosa:) Jag ser fram emot att få se bilder på dig och tröjan:)

  Svara
  1. Stickeralla
   18 augusti, 2020

   Haha, ja då är det verkligen på tiden! Tack!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top