Något avvikande

Äntligen har det varit svalt nog att ta kort på en ylletröja! Det är alltså den cerise tröjan, som ni fick smakprov på i förra inlägget, som nu har hamnat på bild.

Den här sortens tröja hör ju inte direkt till vanligheterna i mitt stickliv, men lite förändring skadar väl inte?
Den är kort, kanske lite i kortaste laget, och passar nog bäst till klänning, men det går rätt bra till de här vida byxorna också, i alla fall om jag drar ner den lite framtill.

Jag har stickat den i Schoppel-Wolle Admiral Hanf, i färgen Soft pink (var nånstans är den här färgen soft, jag bara undrar!?). Ränderna (som är gröna, men ser gula ut på bilderna) är i Malabrigo sock, i färgen Lettuce. Och mönstret? CustomFit, som vanligt.

Även byxorna är egen tillverkning och de är helt klart ett av sommarens favoritplagg. Så sköna, flaxiga och svala. Och grå 😉

Jag har sytt dem i ett underbart tencel/lin-tyg som jag köpt från På Skrå, jag har för mig att det är från Merchant & Mills.
Mönstret är Glebe pants från Muna & Broad. Den enda ändringen jag har behövt göra är att korta grenen rätt mycket, och jag har förlängt benen för att få hellånga byxor. Det ligger ett par utklippta byxor (i viskos/lin) i samma modell och väntar på att bli ihopsydda, de är helt enkelt supersköna! Jag funderar också på att sy ett par i ylletyg, så att jag kan ha lika sköna byxor på vintern.

Nästa inlägg hoppas jag att Sous-Sous är klar, jag är inne på sista ärmen nu!

4 Kommentarer

 1. Heidi
  31 augusti, 2020

  Jag älskar ju dom gröna ränderna, som ger en underbar kontrast till den ”softa” rosa färgen! Och cropped är ju ”rätt” längd nu på tröjor, om man följer trenderna, och dom går bra ihop med byxorna, både färgmässigt och längdmässigt.

  Byxorna ser underbart sköna ut, och passar dig jättebra! Så ett par vinterbyxor i samma modell, låter som en bra idé:)

  Svara
  1. Stickeralla
   31 augusti, 2020

   Jag har ju aldrig varit nån trendföljare, men nån gång kanske man ska vara det 😀

   Svara
 2. Bondtösen
  2 september, 2020

  Den där rosa färgen är bara underbar! Även fast den inte lever upp till namnet.

  Svara
  1. Stickeralla
   3 september, 2020

   Du har så rätt!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top