Grönt är skönt?

Det gick ju raskt! Jag hade nog räknat med att det skulle ta en vecka till innan den gröna koftan blev klar, men väl inne på upploppet så gick det undan. Sen måste jag väl medge att jag ”fuskat” lite, istället för att blöta ner alla delar och spänna ut dem (och vänta på att de torkar) så har jag använt mitt ångstrykjärn och bara pressat delarna (mycket snabbare och himla smidigt).

Det här är ingen kofta som gör sig märkvärdig, bara slätstickning och raka stycken, lagom lös och ledig.. Det enda ”speciella” är sadelaxlarna. Jag tror inte jag har stickat nåt med sadelaxlar tidigare, men det blev ju bra, så jag lägger det till listan över konstruktioner jag gillar.

Mönstret (Wild Fillies) är lite i rörigaste laget. Det finns fyra varianter att välja mellan (kofta eller tröja, med v-ringning eller rund ringning), men det är ett enda mönster, med olika delar som används. Det tycker jag är lite onödigt rörigt, om jag ska sticka en v-ringning vill jag inte ha instruktionerna för den runda ringningen blandat med de instruktioner jag behöver. Därför tror jag att man behöver vara lite van mönsterläsare för att inte bli helt frustrerad. Mönstret är bra i övrigt.

Garnet är alltså Ullcentrums 2-trådiga ull i färgen Grass Green Lt (ljust gräsgrön, får man anta). Som med alla färger och färgernas namn är det subjektivt, jag tycker att det är nån sorts blandning av äppelgrönt, limegrönt och gräsgrönt. Hur som helst är den ilsket grön, jag kommer inte att kunna gömma mig i mängden med den här koftan på 😉 . Min stickfasthet stämde inte med mönstret, så jag har stickat en storlek mindre än den jag ville ha (lite matte gjorde mig övertygad om att det skulle fungera, och det gjorde det ju).

Garnet är väldigt drygt i alla fall, jag gjorde åt knappt 400 g (jag hade 700 g, så det blev ingen garnbrist här inte!).

Nu får vi se om det blir om det blir nån ny kofta/tröja eller om jag ska sticka på den koksgrå. Hur det än blir så bör jag väl hinna med att få åtminstone en kofta/tröja till klar innan året är slut.

Som avslutning tog jag ett lite mer ”artistiskt” kort…ett sånt där man egentligen inte ser någonting. Men det blev rätt fint, så det får åka med ändå 😉

2 Kommentarer

 1. Heidi
  18 oktober, 2020

  Lila pärlemorknappar – wow! Det är så man smäller av för att det är så himla fint!

  Och sadelaxel! Också en snygg detalj som ger mersmak!

  För mig är koftans gröna färg äppelgrön, och du bryter av den fint med det lila. En jättefin kombination, som skänker färgglädje såhär på hösten:)

  Svara
  1. Stickeralla
   18 oktober, 2020

   Färgglädje behövs alltid, men såhär på hösten är det lite extra härligt med massor av färg 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top