Mycket nytt… och ändå inte

En massa nya stickningar men inget som är färdigt… Kanske gick botten ur mig när jag fick 2 tröjor färdiga inom 2 veckor, för sedan dess har jag inte stickat klart någonting. Istället har jag börjat på nya saker, den ena efter den andra. Fast det har känts bra att börja på lite nytt, kanske är det hösten som gör att det gör det? Det blev ju helt plötsligt ganska kallt och mera ylle känns som en väldigt bra idé.

För ett tag sedan fick jag för mig att jag behöver en grön kofta. Ingen skogsgrön eller skönt blågrön sak, nej en ilsket äppel/lime/gräs-grön historia! Jag får nog ha nån lila sjal till denna, för färgen är inte en som jag ser helt frisk ut i. Men oj, vad den kommer att passa i min garderob, med de lila/cerisa kläderna!

Garnet är Ullcentrums två-trådiga, och mönstret heter Wild Fillies. Det finns flera alternativ i mönstret, jag gör en v-ringad kofta. Jag är nästan klar med alla delar, så sen är det bara montering och kanter kvar!

Jag har börjat på en kofta till, en koksgrå (i Geilsk tynd ull). Helt vanlig, slät, inga krusiduller nånstans (med CustomFit-mönster, som vanligt). Den får jag sticka på i dagsljus, att sticka i mörkt garn på mörka kvällar är nåt som folk med bättre ögon får göra 😉

Lite fler sjalar är ju aldrig fel, nu har jag 2 på gång.

Nummer 1 är en rosa/cerise Troubadour, jag har stickat en tidigare och gillar den, så det får bli en till. Jag kom på att jag inte har en enda helt rosa sjal, så det är jag ju ”tvungen” att åtgärda, eller hur?
Det ena garnet till den (det enfärgade, Fonty Zephir)) hittade jag samtidigt som jag köpte det gröna och jag kunde bara inte stå emot den färgen! Det multifärgade garnet (Misti Alpaca lace) köpte jag redan för 5 år sedan, så det har legat till sig länge.

Sjal nummer 2 är Precipice, som innehåller min favoritkombination till sjalar: rätstickning och ränder. Det kan ju bara inte bli fel! Här använder jag 3 olika Malabrigo sock, Plomo, Sabiduria och en som jag färgat själv (den ljusa spräckliga).

Jag har lite fler idéer och fina garner som jag vill sticka i, så kanske blir det fler nya projekt snart, men först ska nog den gröna koftan bli klar, det är ju så lite kvar nu!

1 Kommentar

  1. Heidi
    14 oktober, 2020

    Också känd som ketchupeffekten…. ingenting, ingenting massvis på en gång:D

    Men koftor och sjalar är det ju säsong för, så det är ju helt rätt nu. Fast jag gillar hur du resonerar kring den gröna koftan! Det får mig att inse att jag behöver fler sjalar:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top