Bara nästan rätt

Ibland kan saker som verkar lovande bli… inte riktigt bra, inte riktigt rätt, men kanske ändå rätt OK (?). Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för vad jag ska tycka i det här fallet.

Jag började ju sticka en rosa tweedtröja i höstas när jag blev klar med en sjal, och jag såg fram emot att tröjan (som såg riktigt bra ut i mitt huvud) skulle bli klar. Och så blev den klar. Och jag insåg att jag inte riktigt tänkt rätt.

Jag tänkte mig nämligen en helt rak tröja som skulle hänga lite snyggt från axlarna, och det hade ju funkat OM det inte hade varit så att jag är bredare över höfterna än vad jag är upptill (jag har dessutom ganska smala axlar). Just detta faktum ignorerade jag tydligen rätt rejält när jag skapade ett mönster i CustomFit, och tröjan är därför helt rak. Vilket gör att den är stor upptill och kanske lite tajt nertill.

Jag hade nog kunnat slå till med lite kortvarv över bysten också, för att få framstycket rakt, det hade inte gjort något 😉

Till råga på allt har jag bara ångat den, och ärmarna är därför lite långa, precis som ärmhålen.

På bilderna är den ju helt OK, men den KÄNNS inte riktigt OK. Den är för stor i axelpartiet, så den liksom halkar runt lite…
Vad jag borde ha gjort var en svag a-linjetröja, det skulle nog nämligen sett ut som om den var rak. Men det gjorde jag ju inte, så nu måste jag bestämma mig för vad jag vill göra. Ska jag använda den som ut-och-gå-tröja under jackan (det spelar ju ingen roll hur den ser ut då)? Ska jag tvätta den och dra lite i den och se om det förändrar något (hur stor sannolikhet är det att DET funkar)? Ska jag repa upp och sticka nåt annat (troligen inte, garnet är entrådigt och inte särskilt stabilt)?

Jag har inte tagit nåt beslut, istället har jag stoppat ner tröjan i byrålådan och så får den ligga där tills jag orkar göra nåt åt det.

Här ser man hur stor den är i axelpartiet:

Lite fakta får det blir ändå:

Mönstret är som sagt CustomFit (nu länkar jag inte längre, det läggs ner om en dryg vecka). Tröjan Mainstay gav mig idén till ränderna i sidan. Garnet är Geilsk Tweed i färg 22 och jag stickade med stickor 3,5 mm.

Nu har jag börjat på en annan tröja som nog blir bättre…hoppas jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top