Ovanligt lila

Så speciellt ovanligt med lila är det väl inte i mitt liv, men den här tröjan är ovanlig ändå. Jag tror inte jag har haft någon polotröja på många år, men nu fick jag lust att sticka en och vem är väl jag att gå emot det?

Den här tröjan är jag betydligt nöjdare med än med den förra. En gosig vardagströja, perfekt att ha under jackan de här dagarna, när det envisas med att fortsätta att vara kallt. Varm, men inte supervarm.

Jag har inte riktigt lyckats med fotona, det är rynkor och veck lite varstans på tröjan, men det är ju ingen skönhetstävling, så det får vara.

Mönstret är Catboat av Amy Herzog, gjort i CustomFit. Till min stora glädje visade det sig att någon kommer att ta över CustomFit, så jag kommer kunna fortsätta att sticka efter sådana mönster. 🙂
Jag har stickat den här tröjan i BC Garn Semilla Melange i färg 14 och använt stickor 4. Jag gillar garnet, det är mjukt utan att vara mesigt och tappa formen, och det fyller bra, så det går fort att sticka med.

Nu är min tanke att jag ska sticka en tröja till (vart har koftorna tagit vägen?), och det ska bli i det här garnet som kom på posten idag (självklart fanns inget lämpligt garn i lagret, är det inte alltid så?):

Och tanken är att det ska bli flätor Mer än så säger jag inte, jag ska ju ha något att skriva om i nästa post också. 😉

2 Kommentarer

 1. Agneta Månzon
  8 mars, 2021

  Så snygg den blev och fin lila färg! 🙂

  Svara
 2. Stickeralla
  8 mars, 2021

  Tack, snälla du 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top