2021- samma lika

2021 blev ju – som alla väl är fullt medvetna om – i stort en repris på 2020. Inte blev det som vi hoppades, att coronan skulle försvinna, nä, det bara fortsatte.

Nåja, det har gått bra även detta år, vi har tagit det lugnt och gjort små utflykter, och för mig finns ju alltid hantverket! Jag lider ingen nöd, med andra ord, även om jag fortfarande längtar efter att kunna gå på stickcafé. Det dröjer nog ett tag till innan jag vågar ge mig på det, men den som väntar på något gott…

Så vad har hänt i år?

Jo, jag har bland annat gjort den längsta stickpausen jag haft på minst 15 år, när jag – efter att jag opererats och fått en infektion på det – inte stickade en enda maska på 7 veckor! Som tur är kom orken och sticklusten tillbaka och jag är i full gång igen!

Och jag har stickat 14 olika projekt, varav endast 2 inte är rosa eller lila 🙂 Japp, jag har verkligen gått hårt in på favoritfärgerna i år.

Det blev 4 tröjor/koftor.

2 sjalar och en fuskolle.

Ett gäng mössor.

Och 2 par vantar och en nyckelring

Sömnaden har verkligen legat lågt i år, och det som blivit har knappt hamnat på kort. Det enda jag hittar är lite myskläder.

Jag har saknat inspiration och har dessutom ett bra lager med kläder så jag har inte behövt sy något nytt, men jag har en del fina tyger liggande, så jag hoppas att jag ska hitta min inspiration igen 😉

Och så har jag fortsatt att brodera korsstygn.

Från vänster: Etude, Watermelon Tourmaline och Antique sampler (som jag startade för sådär 20 år sedan och som nu fått lite uppmärksamhet under året). Korsstygn och poddar är en bra kombination 😉

Och även i år gjorde jag en stick-adventskalender till mig själv, dvs jag startade ett nytt projekt i garner från lagret varje adventssöndag. Fuskollen och 2 av mössorna ovan var med, och sen har jag börjat på ett par vantar också. Min plan var egentligen att börja en tröja på 4:e advent, men det blev en mössa istället, jag kunde inte riktigt bestämma mig om tröjan. Jag tror det garnet ska bli en Ribba kjol istället och att jag börjar på den imorgon, ett nyårsdagsprojekt är väl inte fel 😉

Jag har repat upp några gamla surdegar, så just nu har jag bara 2 helt aktuella projekt på stickorna (hur gick det till, jag kan komma ihåg då jag hade över 30 projekt på gång!) koftan Paneldebat och ett par vantar från adventskalendern(den vänstra är ut och in).

Jag tror jag ska börja på ett nytt projekt idag också, så har jag lite att variera mig med 😉

Vad återstår? Jo just det, jag var ju med på fotoutmaning igen! Jag trodde nog inte att det skulle gå i år, men med en bra upphämtning på slutet så gick ju det med! Och jag fortsätter ett år till, det är roligt att ha ett mål med fotograferandet.

Så där, då återstår bara att önska er alla ett Gott Nytt År! Vi ses 2022!

2 Kommentarer

 1. Heidi
  2 januari, 2022

  En imponerande mängd projekt! Och ännu mer imponerande med tanke på uppehållet!

  Det är så mycket fint på varenda bild. Så många fina detaljer. Och sedan sitter de dessutom helt perfekt på dig!

  Du har många strängar på din lyra. Eller vänta, låt mig omformulera det. Du har många, imponerande strängar på din lyra!

  Svara
  1. Stickeralla
   3 januari, 2022

   Men tack, snälla du!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top