Mera lila

Det har slumpat sig så att jag har en del projekt som är lila (nä, låt mig vara ärlig, det är knappast nån slump att jag gör lila saker 😉 ).

Kjolen Ribba växer så sakteliga. Det går inte fort, men jag har i alla fall tagit mig förbi 50%-strecket.

Den gröna sjalen växer också, men inte heller den går särskilt fort eftersom den är patentstickad. Den blir väldigt trevlig, det ska bli skönt att få ha den runt halsen sen.

Jag började på en lila halsduk i garn som har funnits i lagret sedan 2007, Duo Silkemerino. Det ska bli ett lövmönster, men här syns bara resår… det syns knappt ens att garnet är lila.

Mössan (Oslo luen) från förra inlägget blev klar dagen efter inlägget och den är superskön! Med 3 lager stickat över öronen behöver man definitivt inte frysa.

Sen har jag faktiskt virkat lite också, händerna protesterade våldsamt, men till slut var en lite groda klar. Varför virkade jag en groda? Jo, den blir motiv i 365-foton, till temat ”groda”. Det är lite kul att tillverka saker som kan vara med i utmaningen.

Jag har också sålt en massa garn i #slaktastashen som podcasten Mamma stickar anordnade. Över 25000 meter garn flyttade till andra hem och jag köpte inte ett enda nystan då. Det blev ett litet inköp efteråt istället, garnet på första bilden landade här hemma idag och ska bli till en sjal (japp, en till!) och därmed bli ytterligare ett lila projekt. 😉

2 Kommentarer

 1. Heidi
  14 februari, 2022

  Fördelen med att sticka på flera projekt är ju att det tar längre tid innan de blir klara, och det innebär ju mer tid med stickning, vilket måste ses som något bra:)

  Patentstickade halsdukar ligger så skönt runt halsen!

  Och tre lager runt öronen, det låter som en rattmuff med topp och inte som en mössa:) Men bilden visar ju faktiskt en väldigt fin mössa, med fin passform och en underbar färg:)

  Svara
  1. Stickeralla
   14 februari, 2022

   Mera stickning är alltid bra 😉
   3 lager var nästan vindtätt, det var jätteskönt!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top