Otippat?

Var det någon som kollade in länken på Trädgårdskoftan i förrförra inlägget? Tänkte ni då att det var lite otippat val av det här symmetri-freaket? Av hon som alltid gör matchande grejer?

Jag måste medge att min första idé med Trädgårdskoftan var att sticka den i olika lila och rosa nyanser, så att det skulle bli en kofta som – trots alla omaka ränder – ändå skulle bli lite genomtänkt, lite matchig, lite nästan-symmetrisk. Och sen fick jag en annan idé, jag kollade vad jag hade för garn i lagret som kunde bli en randig kofta.

Garnet ovan (och ytterligare nån färg som saknas på bilden) är vad jag hittade, ett helt gäng Jamieson & Smith 2ply Jumper weight. Rester från kjolen, från en mössa, och lite blandade färger jag köpt för att eventuellt sticka mönster med. Och nu stickar jag en kofta med breda ränder i allsköns färger. Den är en motsats till ungefär allt som jag normalt gör 😉

Trädgårdskoftan är inspiration, jag använder Customfit som mönster (YlloTyll säljer mönstret med garn, och hela idén blev ju att sticka från lagret) och randar hej vilt.

Jag tror inte att jag hade kommit på den här idén för bara ett år sedan, men på senaste tiden har jag börjat använda mindre av mina mönstrade tunikor och mer enfärgade toppar (fortfarande i en massa färg, dock). Tunikorna passar definitivt inte ihop med en sån här kofta, men topparna? Det blir jättebra 🙂

Och att sticka en kofta med garn från lagret är ju helt rätt 🙂 Fast idén med en likadan kofta i bara rosa och lila är inte död, kanske blir det ytterligare en randig kofta så småningom.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  1 maj, 2022

  En smula otippat. I synnerhet att du inte hade fler nyanser av rosa och lila på lagret:D

  Men du har du stickat lite andra saker än koftor och toppar den senaste tiden, så jag antar att du varit på väg till något nytt ett tag nu:)

  Oavsett så ser det jättefint ut såhär långt! Som en blivande kofta man vill använda varje dag!

  Svara
  1. Stickeralla
   1 maj, 2022

   ”I synnerhet att du inte hade fler nyanser av rosa och lila på lagret:D”

   Inte av just det här garnet i alla fall 😉
   Kanske har jag faktiskt varit på väg till något nytt, jag stickar ju inte samma saker idag som för 20 år sedan, förändring sker hela tiden 😀

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top