Tröjkaos

Det har uppstått nån slags tröjkaos här, för tydligen kan jag starta hur många som helst, och inte göra klart nån. De senaste åren har jag stickat minst 4 tröjor/koftor per år, men i år har jag hittills gjort klar EN. Så häromdagen funderade jag lite och tänkte att jag borde åtminstone kunna slutföra 2 till i år, om jag jobbar på lite. Nu ska det ju inte bli nåt tvång, så går det så går det, annars får de helt enkelt bli klara senare.

Hur många tröjor kan jag ha igång då? Minst sju, uppenbarligen, för det är vad jag har liggande.

Smookie – Jag har inte stickat en enda maska på den här sen förra inlägget, för jag kan inte bestämma mig för om jag ska fortsätta eller inte. De vridna maskorna blir lite för luddiga, inte alls så distinkta som jag skulle önska. Jag tror jag har valt fel garn till den, det är lite för platt och hårigt, inte det bästa garnet till flätmaskor. Det smartaste är ju att bara repa upp, jag tror inte att jag kommer tycka att flätorna syns mer ju längre jag stickar, men som stickare ger man väl aldrig upp hoppet att ”det ordnar sig bara jag stickar lite längre”. Ska alltså bara samla mod.

En CustomFit-kofta – vanlig, slät, utan krusiduller, i rätt tjockt garn. Inte särskilt kul alls, med andra ord. Men eftersom det kommer bli en praktisk och snygg kofta så fortsätter jag (så småningom).

Selaginella – växer långsamt, det är tjockt garn och tjocka stickor och mina händer tycker inte om det. Några varv här och där, så ska väl den också bli klar nån gång.

Lilje – vilar och har gjort det ett tag. Men det är trevligt garn (Järbo 2-tr) och fin färg, och den får vänta på sin tur, helt enkelt.

Kryptonite – ett alldeles nytt projekt från bara häromdagen. Samma garn som i Lilje. Det var en spontanuppläggning, men kan bli bra. Släta, grå vardagströjor passar utmärkt i min garderob.

Nova – Halvpatent i tunt garn, det går inte jättefort, men det växer, för det är rätt trevligt att sticka halvpatent. Dessvärre kommer den så småningom troligen att hamna i nån sorts timeout, för jag tänker göra om ärmarna så de inte är så vida (40 cm ärm vid handleden är liiite mycket).

Late summer wrap – Jag köpte biljett till Syfestivalen häromdagen. Det är ju alltid lite extra roligt att ha en ny tröja då, så jag kollade igenom de pågående projekten, och insåg att den här har störst sannolikhet att bli klar tills dess (eftersom det är bra stickfasthet och den är kort). Så nu är det denna kofta som får nästan all min uppmärksamhet, jag hoppas att jag gör rätt i att satsa på den här.

Vilken jag ska sticka på som ytterligare en ”färdig innan årets slut”-tröja får vi se. Man vet ju aldrig, med alla fina mönster som finns så kanske det blir nåt helt nytt, ibland är det ju roligare att starta nytt än att göra klart. Och garnet längst upp i inlägget vill ju också bli något fint 😉

2 Kommentarer

 1. Heidi
  1 oktober, 2023

  Det är nackdelen när man gillar att sticka på flera projekt samtidigt – att det kan vara svårt att få något färdigt.

  Fördelen är ju att du kan välja vilket projekt du vill ge din uppmärksamhet, beroende på vad som tilltalar dig för stunden, med möjlighet till byte om du tröttnar och vill sticka på något annat.

  Ombyte förnöjer heter det ju:)

  Svara
  1. Stickeralla
   1 oktober, 2023

   Så är det ju 😀
   Det har varit mycket ombyte ett tag, kanske är det dags att få klart nåt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top