Syfestival 2023

Årets syfestivalsbesök är över och som vanligt har jag med mig lite godsaker hem. Det mest förvånande av allt är att bristen på rosa och lila inköp är näst intill total!

Men om jag skulle ta och börja från början? Jag stickade ju på en kofta som jag tänkte ha på mig. Blev den klar? Jo då, det blev den. Hade jag den på mig? Det hade jag inte. Jag insåg att koftan skulle bli alldeles för varm och beslutade mig för att ta en annan tröja, och det var ett bra val.

Jag har inte ens tagit ett ordentligt kort på koftan och jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den. Den är snygg, men det är nåt lite märkligt med ärmhålen, som är jättestora (trots att jag för ovanlighetens skulle till och med har rätt varvfasthet). Den är stickat uppifrån och jag tror att konstruktionen inte riktigt lämpar sig för större storlekar. Man ökar för ärmkullen samtidigt som man stickar resten och för att man ska få ärmen att bli tillräckligt stor så krävs många ökningar = stort ärmhål. Jag får helt enkelt se om jag tycker om att ha den på mig eller inte.

Mönstret är Late summer wrap och jag stickade i Sandnes Sunday och Drops Kid-silk.

Men ska jag ta och gå över till inköpen då?

Mitt första inköp blev petrol-färgat manchestertyg till byxor, och det styrde de flesta inköpen efter det. Knapparna är till kommande koftor.

Om man har petrolfärgade byxor så är det ju snyggt med matchande kofta, eller hur? En exakt matchning är lite tråkigt, men nåt som går ihop är fint. Jag hittade det här garnet, Filcolana Pernilla, i en ganska ljus blågrön ton som kommer bli superfint ihop med tyget.

En matchande topp under kan kanske bli lite i mesta laget, men hur som helst så passar den här bambuviskosjerseyn också ihop med både garnet och manchestern.

Overlocktråd går alltid åt. Det vita är nån sorts överdrag att ha på trådrullar så inte tråden faller av.

Ulltvål för tvätt av ulltröjor.

Här är det viss lite lila i alla fall 🙂 Abies Creative Pure Merino, till en sjal (ihop med mörklila, petrol eller grått).

Årets mest otippade inköp, en garn-adventskalender! Om jag nån gång ska ha en garn-adventskalender så är det väl en med true crime-koppling? För som det står på stickstopparna så är jag en true crime junkie, jag lyssnar mycket på såna poddar, bland annat. Och här det visst lite rosa också, man kunde välja på 2 varianter, Blue bandit och Pink prisoner, och det är klart jag väljer rosa då. Vad det innebär återstår att se, det enda jag vet är att det är ett garn med 50% merino och 50% silke.

Så där, årets fynd! Nu ska jag se om jag kan hitta nåt bra mönster till koft-garnet!

4 Kommentarer

 1. Heidi
  29 oktober, 2023

  Det var många fina inköp som du har gjort! Blått är ju jättefint, och på bilden ser dina inköp ut att passa ihop:)

  Koftan är jättefin! Men det är svårt att avgöra hur den sitter på dig av uppenbara skäl:) Stora armhål är väl sådär, men med tanke på att modet just nu föreskriver stora ärmkullar och ganska vida ärmar så låter det som om den kan funka väldigt bra ändå.

  Sen är det väl också så att ibland blir inte det färdiga resultatet som man förväntat sig. Så om du verkligen bestämmer dig för att du kommer att ogilla den, så går den att repa upp igen:)

  Svara
  1. Stickeralla
   29 oktober, 2023

   Allt passar fantastiskt bra ihop, det gör det 🙂 Det är mer grönt än blått, men skärmar är ju så himla olika, så det syns antagligen inte på bilderna.
   Ärmhålen kan funka, men jag tror inte de passar så bra in i modet, det är mer bara väldigt mycket material på lite fel ställe. Jag ska försöka ta kort på den så snart vädret och ljuset tillåter.
   Jag kommer inte repa upp hur det än blir, Kid-silk är INTE roligt att repa.

   Svara
 2. Heidi
  4 november, 2023

  Ingen vill repa kid-silk, men om du måste så lägg koftan i frysen över natten, det gör det betydligt lättare att repa upp. Jag försöker komma ihåg om jag någonsin har sett dig steeka ett plagg, men det är ju också ett alternativ om du fortfarande är missnöjd – alltså att sy, antingen för hand eller med maskin och sedan klippa bort allt överskottsmaterial i ärmålen…

  Alltså jag vet hur kunnig du är, så du har säkert övervägt dessa alternativ också. Men, ibland kräver vissa stickade plagg lite mer efterarbete än vad man tänkte, innan det blir helt färdigt. För det är ju ingen som vill att din fina kofta ska hamna i byrålådan i evig tid:)

  Svara
  1. Stickeralla
   5 november, 2023

   ”ibland kräver vissa stickade plagg lite mer efterarbete än vad man tänkte, innan det blir helt färdigt.”
   Precis så är det, och det tål absolut att funderas på!
   Jag har steekat, men det var rätt länge sen sist.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top