Advent – garnkalender och projekt

Vartenda år blir jag lika förvånad över att det redan är advent. Hur går tiden så fort? I år har jag (som jag skrev i ett tidigare inlägg) en adventskalender från True Crime Yarns och igår fick jag öppna första luckan. Den innehöll följande:

Garnet är 50% merino och 50% silke, tyvärr vet jag inte mer om det just nu, men det kommer förhoppningsvis lite information senare. Stickmarkörerna är i metall och för att vara dödskallar är de riktigt gulliga.

För sjätte året i rad har jag också en egen adventsprojektkalender, med garner från lagret (se översta bilden). I år valde jag nyare garner än vad jag gjort tidigare, de är allihop inköpta under 2023.

Första projektet är ett par halvvantar i Lang yarns Jawoll, med ett tyskt mönster. Jag kan inte mycket tyska, men stickning är ju universellt, så det ska nog fungera ändå. Färgen är jättesvår att fånga på kort, i verkligheten är det inte lika vinrött utan mer åt fuchsia-hållet.

Jag har valt ut garner till 5 projekt, jag tänker starta ett varje adventssöndag och ett på nyårsdagen. Vilket garn det blir nästa söndag har jag inte bestämt än, och inte ens alla mönster är helt klara ännu. Stay tuned!

1 Kommentar

  1. Heidi
    4 december, 2023

    Adventskalender för garn och stickning är en enastående idé. Stickmarkörer som skiljer sig från mängden kan vara fullständigt nödvändiga ibland:) Men att få vänta på lucköppning varje söndag är en rolig idé:)

    Att börja ett nytt projekt varje adventssöndag är verkligen en kul grej! Du har ju gjort det i några år nu, och du lyckas ofta hitta lite roliga och lite udda projekt. Att våga sig på ett mönster på tyska låter ambitiöst, men som du skriver, stickning är universellt och du med din kunskap bör kunna fylla i eventuella språkliga luckor som kan uppstå:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top