Adventsprojekts-status och en ny kofta

Jodå, jag har startat ett nytt projekt varje adventssöndag. Här kommer en liten statusrapport 🙂

1:a advent startade jag ett par halvvantar, jag har gjort nästan en hel vante.

2:a advent blev det en sjal, Sandness, och den är ungefär halvvägs, jag har stickat klart den inre triangeln och påbörjat kanten.

Den 3:e advent blev det ytterligare en sjal, den här gången är det Scarflette. Det här projektet har jag inte kommit så långt på, det kräver full uppmärksamhet (diagram och lite halkigt garn) så det blir bara några varv om dagen.

Och på julafton (4:e advent) startade jag en mössa i fluff (Sandnes Tynn Peer Gynt och några olika Kidsilk). Den är eget hittepå, får se om det blir bra. Jag har i alla fall redan repat upp mer än vad jag stickat, men nu tror jag att jag är på rätt spår.

I mitten på december blev jag klar med en kofta till, och kan ni tänka er, den är varken grå eller lila! Nej, jag har stickat en grön kofta, i garnet som jag köpte på Syfestivalen i höstas.

Eva Cardigan, mönster av Kajsa Vuorela Fredriksson, garnet är Filcolana Pernilla i färg 808. Om jag skulle ändra på nåt så skulle jag nog lägga till lite på längden, men den är helt OK som den är.

Garnet är jättetrevligt, det hamnar direkt i favoritlistan. Mjukt, men med lite stadga och liv, precis som jag vill ha det. Det kan nog bli fler koftor i det garnet.

Jag räknar inte med att bli klar med nåt mer projekt innan årets slut, men de pågående projekten ska väl hinna få lite fler varv innan jag börjar ett nytt projekt på årets första dag (en tröja, men den skriver jag om efter nyår ).

2 Kommentarer

 1. Heidi
  28 december, 2023

  Du har valt fina adventsprojekt! Min favorit är nog Scarfletten (finns redan i min kö), men dom andra är också fina.

  En grön kofta? En ganska diskret, men väldigt välgjord och välsittande kofta! En sådan man kan använda ofta, eftersom den passar väl till det mesta. Jättefin! Och färgen passar dig oväntat bra!

  Svara
  1. Stickeralla
   29 december, 2023

   Rekommenderar absolut Scarflette, den är riktigt rolig att sticka!
   Tack, jag är jättenöjd med koftan, nu ska jag bara hitta det den passar till 🙂 Det bör inte vara nåt jättestort problem, men som du vet så gillar jag att matcha saker.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top