Sista dagen på 2023

Det är som vanligt, året har gått så fort att jag inte riktigt fattar att det redan är nyårsafton.

Vad kännetecknar 2023 då?

 • Jag stickade sockar igen! Det blev 5 par, men sen blev det tvärstopp. Jag påbörjade ett par till, men de har jag repat upp. Kanske får jag ett ryck till, konstigare saker har ju hänt.
 • Det blev ”bara” 3 tröjor i år, Anker, Late summer wrap och Eva cardigan. Det finns dock 5 påbörjade tröjor/koftor och jag kommer att starta ytterligare en imorgon, så några fler kan det nog bli klart under 2024.
 • Jag har vidgat färgvyerna något och börjat sticka mer i (blå)grönt. Troligen blir det lite till, men rosa och lila stannar kvar, det kan jag nog lova.
 • För första gången på rätt länge så stickar jag efter diagram igen. Det känns lite ovant, och det blir inte så många varv åt gången, men det är riktigt roligt.
 • Jag har stickat upp ca 12 km garn, men det kom in väldigt mycket mer, så jag gick inte minus i lagret i år. Det gör inte så mycket, jag tävlar inte om att göra åt mest garn och ha minst i lager, men det vore rätt skönt att minska ner lagret lite. Jag tänker absolut inte sätta upp några regler, det kommer bara få mig att bli motvalls, så om det minskar 2024 så gör det det, annars går det bra ändå.

Nåt som inte hamnat varken här på bloggen eller speciellt mycket på instagram är mina loppisfynd under året. Det händer att jag besöker loppisar och om de då råkar ha något med textil anknytning, så blir det rätt ofta så att de sakerna får följa med hem. Det känns som om jag räddar dem, tar hand om dem och låter dem få liv igen.

Stoppapparaten har verkligen kommit till nytta. Stoppsvampen har jag inte använt, men den är så fin!

Den lilla vävstolen har jag inte heller använt, men idéer finns det gott om. En halsduk, kanske? Det skulle göra åt en del garn från lagret!

Och det senaste fyndet, som kom hem i veckan. Den fungerar och har flera undertrådsspolar, nu ska jag bara ge den lite omvårdnad, så kommer den också att kunna användas.

Så det kan som vanligt bli lite allt möjligt under 2024. Vad det blir återstår att se 🙂

GOTT NYTT ÅR!

2 Kommentarer

 1. Heidi
  8 januari, 2024

  Fina fynd du har gjort! Stoppapparater har ju blivit populära igen, just för att dom (tydligen) är så användbara:)

  Hoppas såklart att det nya året blir allt du önskar:)

  Svara
 2. Stickeralla
  8 januari, 2024

  Jadå, stoppapparater är användbara. Om man lagar strumpor då… 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top