Nytt år, nytt projekt, nytt plagg, nya idéer

Mycket nytt i den rubriken, eller hur? En vecka in på 2024 och dags för årets första bloggpost.

Nytt projekt

På nyårsdagen startade jag en ny tröja, Anyday sweatshirt av Ysolda Teague, det är den som visas på bilden här ovanför. Ja, det är en grönblå tröja till! Jag valde faktiskt samma garn som i mönstret, Sandnes Garn Duo, och färgen är 6862. Just nu är det lite nervöst, för jag har gjort en provlapp som visar att stickfastheten kommer att bli bra (även om den inte riktigt överensstämmer med vad som står i mönstret), men den känns lite liten för tillfället. Jag får helt enkelt bara lita på provlappen, antar jag.

Nytt plagg

Jag har sytt ett par manchesterbyxor. Jag älskar manchesterbyxor, det är antagligen ett bevis på att jag var barn på 70-talet, men det är nåt med manchester som får mig att må bra.

Det är rätt många år sedan jag sydde ett par byxor som inte har resårlinning, så det blev en rätt lång resa innan de blev klara. Att prova in byxor är inte det lättaste, men den här gången använde jag mig av en metod som kallas Top Down Center Out (här finns en bra beskrivning på det), och det funkade riktigt bra. Jag använde mig av ett mönster från Ottobre (de har inte särskilt bra instruktioner, men det gick ändå) och stretchmanchester från Gårda Textil.

Är jag nöjd? Absolut, det finns lite förbättringspotential, men på det hela taget blev de ungefär som jag tänkt mig. Jag tror att jag vill göra ett par smalare byxor nästa gång, så nu får jag gå på jakt efter ett bra mönster.

Nya idéer

Ni har väl antagligen sett det som kallas #makenine på instagram, det brukar vara en stor grej så här i början på januari (bestäm 9 grejer du ska göra under året – tex sticka/sy – och bocka av allt eftersom det blir klart). Jag vet ju med mig att sånt inte funkar så bra för mig, jag brukar tappa inspirationen och känna mig tvungen till att göra vissa saker. Men samtidigt har jag varit lite blah under en period, lagt alldeles för mycket tid på att scrolla på instagram etc och jag fick för mig att jag vill göra nåt för att lägga mindre tid på att scrolla och mer tid på att göra sånt jag tycker är roligt.

Jag har inte riktigt tänkt klart, men jag tror att jag ska göra en lista på sånt som jag redan kan, sånt som jag vill göra mer av och sånt som jag vill lära mig. Sen kan jag välja i den listan när jag känner för nåt kul (utan tidspress eller krav på att åstadkomma ett visst antal, så klart!), sätta på en ljudbok eller podd och göra nåt istället för att scrolla eller slösurfa.

Som sagt, jag har inte tänkt klart, men jag har ändå börjat 🙂

Jag plockade fram min frivolitetsskyttel och startade en liten grej. Det är roligt, pilligt och passar utmärkt att göra medan jag lyssnar på en bok. Det enda negativa är att jag inte vet vad jag ska göra med resultatet, men man kanske inte alltid måste ha en användning för saker, utan bara göra det för att det är kul?

Nu ska jag försöka tänka klart och komma fram till vad jag egentligen vill med det här 🙂

2 Kommentarer

 1. Heidi
  8 januari, 2024

  Manchesterbyxor är underskattade:)

  Dina byxor blev jättebra! Och dom har bra fall för att vara i stretchtyg! Precis sådana byxor man vill ha såhär när det är kallt ute:)

  Grön-blått? Du börjar det nya året utanför din bekvämlighetzon:) Men det är en fin färg, och den går att kombinera med accessoarer i dina favoritfärger:)

  Frivoliter är ju gulliga att titta på, och vem bestämde att allt man gör måste vara användbart?

  Svara
  1. Stickeralla
   8 januari, 2024

   Ja, visst är manchesterbyxor underskattade? 😉
   Och det är klart att allt inte måste vara användbart, men det sitter lite i ryggmärgen att inte göra helt onödiga saker… får jobba på det! Jag gör ju trots allt våldsamt många sjalar…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top