Extra allt – och kanske lite till

Listan med saker jag kan göra, istället för att planlöst scrolla på instagram, växer och det har visat sig – så här långt – att det var en rätt bra idé. Jag känner mig redan lite mer tillfreds med tillvaron och längtar efter att komma hem efter jobbet och hitta på nåt nytt. Har jag slutat scrolla på instagram? Nej, och det var inte heller målsättningen, men jag lägger betydligt mindre tid på det och det känns bra.

Här är en sida med idéer, jag har påbörjat en sida till… notera att det mesta som står här är sånt jag inte behöver köpa något nytt material till (men kanske komplettera lite). Hur mycket saker har jag egentligen? Notera också att det inte bara är textila idéer, lite papper och annat har också letat sig in på listan.

Frågan är om jag egentligen hade behövt en lista? Jag tror faktiskt att den har gjort det lite roligare, lite mer spännande och lite lättare att faktiskt ta tag i saker och bara starta.

Som jag skrev i förra inlägget så började jag med frivoliteter och jag har gjort klart min lilla stjärna. Det var riktigt roligt, och jag ska göra lite mer, även om jag fortfarande inte vet vad jag ska göra med det. Fast stjärnan kan ju förstås bli en juldekoration.

Nu gör jag ju inte en sak i taget från listan… Jag har också börjat knyta lite paracord (roligt, men lite jobbigt för händerna) och fläta kumihimo (samma sak där).

Paracord – Nyckelhållare

Paracord – Också en nyckehållare – men att ha runt halsen
Kumihomo – Kattleksak
Kumihimo – Kan kanske bli armband

Och jag har sytt på den gamla trampsymaskinen 🙂

Projektpåse

Projektpåsar kan jag inte ha för många, och på den här har jag sytt det mesta på trampsymaskinen och lite för hand och dessutom satt dit ett band som jag vävde på bandgrind förra året.

Men stickning då? Ja, men så klart stickar jag också!

Nyårsdagsprojektet (Anyday sweater) har fått nästan all sticktid och nu är det bara en ärm kvar (och kanske lite på längden, det får jag se när ärmarna är klara och jag kan prova ut längden ordentligt). Sen bilden togs så har jag stickat halskanten och påbörjat ärm nummer 2, så det är verkligen inte mycket kvar nu.

Och jag har hiskligt mycket stickidéer också… kan någon ge mig 8 armar, ett par hjärnor och extra sticktid? Inte det? Nej, då får jag väl nöja mig med det jag har och göra så mycket jag hinner.

1 Kommentar

  1. Heidi
    8 februari, 2024

    Vilken spännande lista! Några av punkterna på din lista har jag inte sett på åratal, men nyligen har jag sett flera av dom på olika håll, så jag tror att du är i början på en spännande trend med olika former av handarbete:)

    En punkt jag känner igen, för att den också finns på min lista är sashiko. Det är något som jag har spanat på under flera år utan att komma till skott, men mot slutet av förra året köpte jag ett litet introduktionskit på nätet. Det ligger fortfarande i bokhyllan och väntar på mig, men det är något som jag ser fram emot att lära mig mer om:)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top