Årets första färdiga stickningar

En grå stickad mössa med flätor som ligger platt

Märkligt nog har årets 2 första färdiga stickningar samma mönsterdesigner – Ysolda Teague. Det finns ingen som helst tanke bakom detta, det bara råkade bli så.

Mössan Crown-shy blev färdig igår. Dålig tajming kan man tycka, nu när man knappt behöver mössa, men vintern är inte slut, och det kan hända att jag får användning för den redan denna säsong.

Jag har använt ett garn som hamnar bland favoriterna direkt, Drops Daisy, nåt så ovanligt som ett runt och mjukt merinogarn, som inte är superwash. Efter vad jag förstår så noppar det rejält, men det får man leva med när man vill ha mjukt garn. Mjuka garner har sin funktion, men jag kommer såklart inte att gå ifrån mina lite rivigare varianter.

Det andra projektet som är klart är en tröja, Anyday sweatshirt.

Sämsta bilden på länge, men bra väder och intresse för att gå ut och ta en bild (eller 50) har inte inträffat samtidigt. Jag har redan börjat längta efter våren!

Nåja, för att återgå till ämnet, den här tröjan är stickad i Sandnes Duo i färg 6862, Dyp Aqua. Jag har gjort den betydligt längre än vad den är i mönstret, jag trivs bättre i lite längre tröjor.

Och jag verkar inte ha fått nog av uppifrån-och-ner-tröjor, för jag har påbörjat en till.

Som så många andra har jag fallit för Field av Camilla Vad, men jag har valt koftan. Det går inte fort, för det här är verkligen långsam och krånglig stickning och mina händer klarar inte mer än några varv i taget. Men snart är jag framme vid slätstickningen, och då går det ju snabbare.

2 Kommentarer

 1. Heidi
  27 februari, 2024

  Mössan är ju både skitsnygg och varm, vilket väl måste anses vara den perfekta konstruktionen för mössor:) Ysolda Teague är ju en duktig designer, så det är inte alls konstigt att du råkar sticka klart två av hennes mönster samtidigt:)

  Jag har precis noterat detta garn från Drops, och din recension är ju en positiv input. Min erfarenhet av Drops garner är att dom alla har en benägenhet att noppa, men jag har precis upptäckt att ullkam är jättebra för att få bort noppor utan att riskera att skada stickningen för övrigt.

  Jag gillar tröjan, i synnerhet den där lilla mönsterdetaljen vid halsurringningen. För övrigt sitter den väldigt bra på dig!

  Svara
  1. Stickeralla
   28 februari, 2024

   Tack!
   Ullkam är en fantastisk uppfinning! Sen är det ju så att de flesta garner slutar noppa efter ett tag, när alla lösa fibrer är slut. Med det sagt, det är ju inte säkert att det blir så med Daisy, men man kan ju hoppas att det är så.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top