Besegrad… eller Det ÄR roligare att sticka med krulligt garn

Jag är besegrad. Av Ett Mönster. Det känns hårt att erkänna det, för jag brukar inte ha problem med mönster i så hög grad att jag är tvungen Att Sluta. Men nu har det hänt.

Rosita Det här är var Rosita. Spetsstickning. Utan Diagram. Det kunde ha funkat, OM mönstret varit riktigt, men i det här fallet är mönstret väldigt fel. På de 13 mönsterrader jag hann göra fanns ett fel som var lätt att åtgärda, och ytterligare ett par fel som INTE gick att lösa med sommarhjärnan. Vad gör man?

 • Man letar efter errata. Finns det errata att hitta någonstans i den stora värld som kallas Internet? NEJ!
 • Man försöker göra ett diagram av mönstret. Går inte. Mönstret är fortfarande obegripligt och det finns ingen närbild på hur en rapport ser ut så att man kan lösa det.
 • Man skriver till Rowan och frågar varför de inte har errata för Jaeger och får till svar att Jaeger är en helt egen gren, och finns inte på Rowans hemsida (trots att DE är producenten) för att inte blandas samman. Eller ordagrant "these are two different brands and we do not want to confuse this". Till deras försvar ska sägas att de skickat vidare frågan till Designavdelningen, så det kanske finns errata trots allt.
 • Man Ger Upp och börjar på en Annan Stickning.

Lana Det här är Lana, även den från Jaeger. Den har också fel i mönstret, men i det här fallet går det att åtgärda eftersom mönsterrapporten är lätt. Stickas i cerise Muskat (tjockare än originalgarnet). Av någon anledning som jag inte kan förklara är det riktigt roligt att sticka i bomull. Jag blev inspirerad att fortsätta på bomullsvägen efter att ha gjort klart Cloud.

Cloud_utan_knappar_1 Den saknar bara knappar, men det har jag köpt idag. Det är ingen större brådska med att sy i dem, den är nämligen Inte Stor, så den får sitta kvar på provdockan ett tag. Snygg blev den i alla fall, jag är jättenöjd.
Specifikationer: Mönster – Cloud från Calmer Collection, Garn – 7 nystan vinröd Calmer och ett nystan ljusgrönt, Storlek – Large, Tid – 3 veckor.

Wool_cotton_i_lavish Helens_lace  Så till sist 2 bilder på mina senaste inköp. 14 nystan Wool Cotton i den utgångna färgen Lavish ska bli en flättröja, det ser jag fram emot. Och sen lite lyx. En härva Lorna’s Laces Helen’s Lace, 50% silke och 50% ull ska såklart bli en sjal. Båda inköpta på Ebay, garnomanens paradis. Mums för sticksjälen!

3 Kommentarer

 1. Tove
  29 juni, 2005

  Ha! Jag vet nog var du köpt Wool Cotton… 😉 Själv har jag blivit beroende av Lorna’s Laces Shepherd Sock, men Helen’s Lace är inte dum den heller.

  Svara
 2. Tina
  2 juli, 2005

  Synd på Rosita, för den såg verkligen snygg ut! Hoppas du får någon errata så du kan göra den senare. Njut du av bomullen under tiden, jag tycker bomull har ett oförtjänt dåligt rykte.

  Svara
 3. Dorte
  2 juli, 2005

  Hej!
  Ih, hvor er det ærgerligt for dig med Rosita. Det er da for surt, at glæde sig til at strikke en model og så opdage, at opskriften er fuld af fejl. Håber du får nogle rettelser.
  Du har i øvrigt mange fine ting på din blog – jeg synes specielt godt om dit Clapotis-sjal … strikket i fantastisk flot garn.
  Kærlig hilsen Dorte

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top