Sockar

Sockar som stickning är underskattat. Perfekt som resestickning, när jag nu åker kommunalt varje dag till och från biblioteks-praktiken i Kista. Jag har nyligen gjort klart ett par sockar och nu börjat på 2 nya par. Ett par till mig i ljus och glad Opal petticoat, och ett par till sambon i dystert svart jumper- och strömpegarn. De svarta får stanna hemma, det kräver bättre ljus än vad man kan få på en buss.

Och anledningen till att jag tycker strumpor är kul heter Nancy Bush. Knitting on the road, och alldeles nya Knitting vintage socks, av nämnda person, är 2 helt underbara sockböcker. Jag tror att jag har Nancy Bush som idol. Fina bilder, bra beskrivningar, allt man kan begära. Jag vill göra de flesta av strumporna, men just nu är det Conwy (från Knitting on the road) till mig, och Gentleman’s sock in railway stitch (från den andra boken) till sambon.

Så för tillfället är det sock-paradis här, men jag stickar emellanåt på Agnes också. Fram och bakstycken är klara och jag håller på med första ärmen. Det går fort på stickor 5!

4 Kommentarer

 1. Catrin
  25 november, 2005

  Sockor – är kul att sticka! Gillar oxå Nancy Bush.. Det kommer att bli mera sockor efter jul till mig själv, när alla julklappar är undanstökade..

  Svara
 2. Sigun
  25 november, 2005

  Kul att du har börjat arbeta på bibliotek! Det måste vara rätta platsen för dig. Kommer och hälsar på dig i Kista en vacker dag.
  På några av mina stickor sitter också ett par sockor (spets). Artar sig bra.
  Glad 1:a advent önskar din gamla bokcirkel kompis.

  Svara
 3. Sanna
  25 november, 2005

  Nancy Bush är helt underbar. Jag har gått kurs för henne i Finland och sedan var vi massor med folk som satt och pratade. Hon var med som en av oss. Hel kul!! Hon lärde oss en massa kul uppläggningar och sedan berättade hon lite om Estland stickning. Hon har skrivit en bok om det.

  Svara
 4. Marianne
  10 december, 2005

  Sockor ääär kul, och användbara. Så spelar det inte så stor roll om man är tjock eller smal. Man använder samma mönster i alla fall. Se nu bara till att bibblan tar hem massor av dessa böcker, så kan vi andra i Sverige låna på fjärrlån!!//Marianne

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top