Värsta härmapan

När min namne skrev så bra om 2005 så kände jag ett outsläckligt behov av att göra detsamma. Skriva om 2005 alltså. Men eftersom min fantasi är på sparlåga så härmar jag helt enkelt……

Stickåret 2005

Stickprojektet jag inte ville göra bara för att alla andra gjorde det:
Clapotis – jag gav upp till sist och började en Clapotis i silke som jag färgat själv. Och alla hade naturligtvis rätt, Kate Gilbert är ett geni.

Stickprojektet jag hatade:
Rosita. Som blev Lana. Som blev en hög. Som ska bli krulligt garn. Igen.
Jaeger och jag var inte överens, inte det minsta. Lana fungerade visserligen att sticka, men blev helt enkelt skitful inte snygg alls. Och Rosita hade så många fel i mönstret att jag med stora förhoppningar vände mig till Rowan för att få reda på om det fanns någon errata. Det var längesedan. I slutet av juni, närmare bestämt. Jag har fortfarande inte fått något svar.
Senare inköp av Barbara G Walkers mönsterböcker har gett mig nytt hopp om Rosita, jag tror att mönsterrapporten finns med i en av böckerna.

Tröjan som blev en väst:
Silk Garden skulle användas till en egenhändigt designad tröja, men blev till slut en Tweedy vest. Mycket bättre. Mönster på internet är bra.

Årets stickidoler och bästa köpta stickböcker:
Barbara G Walker, för att hennes mönsterböcker är en formidabel guldgruva. (A treasury of knitting patterns, A second treasury of knitting patterns, Charted Knitting Designs: A Third Treasury of Knitting Patterns
Nancy Bush, för att hon för sockstickning till oanade höjder. (Knitting on the road, Knitting vintage socks)

Årets "vad gör man inte för en baby?":
Stickar randig mössa.

Årets bästa inköp:
Mermaid (cyklamen-varianten), i Köpenhamn. Jag drömmer om Mermaid. Jag längtar efter att sticka Mermaid. Varför har jag inte börjat än?

Årets roligaste stickhändelse:
Stickstämman i Åsa. Say no more.

Jag önskar mig:
En sticktidning på svenska på internet, á la Knitty. Någon som orkar?

Gott Nytt Stickår!

2 Kommentarer

 1. Marika
  16 januari, 2006

  HA! Du har nappat på Knitting olympics! Jag är också lockad. Men har jag något jag kan fixa och som är utmanande? Innsvinget jakke kanske? Måste sova på saken.

  Svara
 2. Donella Jenkins
  25 januari, 2009

  I am searching for the jaeger pattern Rosita. I see you have it listed. Would you consider selling it to me if you own it? Please send me an E-mail if you would. lokigarden@me.com Sorry I don’t speak Swedish.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top