För första gången

För första gången har jag klippt i stickat. Utan att sy eller virka först!Det var lite spännande, men det gick alldeles utmärkt.

Det är den randiga tröjan som jag har klippt i. Den randiga tröjan som har blivit degraderad till väst. Jag funderade på hur jag skulle sticka ärmarna (randiga eller inte), när jag började fundera på hur jag skulle gilla korta ärmar på en cardigan. Ganska smala, kort ärmar ska väl tilläggas. Jag kom fram till att jag inte skulle gilla det. Garnet är stickigt, och det innebär att jag måste ha nåt med ärmar under tröjan, och jag gillar absolut inte när saker sitter åt eller korvar sig. Alltså blir det inga ärmar. Jag tror den kommer bli riktigt snygg som väst, jag har jobbat lite på en snygg lösning till kanterna, och det blir nog bra.

Här är bild på hur det ser ut på baksidan av den upplockade kanten. Och, nej, det rivs inte upp, det är shetlandsgarn och det är ganska hårigt, så maskorna sitter ihop.
Img_1288

Det är klart snyggare på framsidan!
Img_1289

Tjohoo! Snart har jag ytterligare ett färdigt projekt!

5 Kommentarer

 1. Pia
  3 maj, 2008

  Tufft att sätta saxen i så där, har en tröja på gång som ska klippas i men drar mig för det. Nu har jag lagt ut I,J och K i ABC-leken , lite sent kanske. L kommer så småningom.
  Ha det så gott!

  Svara
 2. Mia
  3 maj, 2008

  Menar du att du INTE sicksackade kanten innan du klippte?? Hur fungerar det, jisses…..

  Svara
 3. Mia
  3 maj, 2008

  Menar du att du INTE sicksackade kanten innan du klippte?? Hur fungerar det, jisses…..

  Svara
 4. Mia
  3 maj, 2008

  Menar du att du INTE sicksackade kanten innan du klippte?? Hur fungerar det, jisses…..

  Svara
 5. Åsa i Skuttunge
  4 maj, 2008

  Stiligt och modigt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top