Nu har jag provat

Japp, jag har provat de nya stickorna… och för att vara ärlig förstår jag inte riktigt hysterin kring dem, bra är de inte, även om de är bra.

På plussidan:

 • De är korta. Jag gillar korta strumpstickor.
 • De är blankare än vanliga trästickor, och har därmed mer "glid".

På minussidan:

 • De är väldigt trubbiga.
 • En av stickorna går inte att använda eftersom det är en flisa i den, och en annan har en spricka, som kan utvecklas till en flisa. Dåligt.

Så, ja, de är bra, men inte superbra. De är bättre än andra trästickor, men jag föredrar nog fortfarande aluminium- eller stål-stickor. Särskilt mina Susan Bates-stickor.

Jag provade Arwetta-garnet också, och det gillade jag verkligen. Visserligen har jag dragit upp resultatet, men det beror inte på garnet utan på mönstret, Clover socks i Stickameras sockklubb. Mönstret ser inte ut som på bilden, och jag gillade inte riktigt hur det såg ut i verkligheten.

IMG_1440
Snyggt, men inte som jag tänkt mig.

Mera snyggt, men inte som jag tänkt mig:
IMG_1444
Seduction socks i Lorna's Laces sockgarn (ytterligare en sockklubbs-socka). Det blir färgpölar, jag gillar inte färgpölar. Så det här ryker nog det också. Undrar vad jag ska hitta för nåt mönster då?

Så har jag påbörjat en halsduk (mitt i sommaren!) i mitt egenspunna garn. Mönstret är My so called scarf, och det här blir nog bra. Åtminstone så bra det kan bli när garnet påminner starkt om raggsocksgarn i utseendet.
IMG_1445
Mjukt är det i alla fall, ingen likhet med raggsocksgarn där! Så det här klarar sig nog ifrån min förstörelselusta.

3 Kommentarer

 1. toveb
  13 juni, 2008

  Hm, jaa. Jag gillade rundstickorna med utbytbara stickor. (För jag antar att vi pratar Knit Picks här.) Med rundstickorna är väl okej, mest vackra. Å andra sidan stickar jag ungefär noll sockor, så jag har inte så mycket att jämföra med och jag är verkligen ingen kännare i den ”branschen” heller. 😉

  Svara
 2. Malin
  13 juni, 2008

  Åhå, kortare strumpstickor verkar intressant, ska kika efter sådana. Kul att du recenserar dom 🙂
  Kan du inte sandpappra lite på flisan så att den försvinner och sen lacka lite på det stället? Verkar ju knas att du inte ska kunna använda alla stickor ju.
  Förresten, har du gjort någon inställning på sidan eller i rss-feeden? Detta inlägg blev utan åäö i mitt rss-läsar-program men alla de tidigare har gått finfint att läsa med svenska tecken.
  Alltid kul att läsa din trevliga blogg 🙂

  Svara
 3. Åsa
  17 juni, 2008

  Mina favvo-stickor är Clover Takumi Bamboo, såväl rundstickorna som strump. Inga flisor eller sprickor i dom inte, och jag har en del. Susanne´s ädelträstickor är jag däremot mer besviken på, små defekter här och där som man itne förvänar sig när det rör sig i prisklasser nivån.
  Harmony har jag inte alls prövat.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top