Glada färger

Tack för kommentarerna på förra posten, jag håller med er allihop! Det är ju så att man gör det här mest för sitt eget höga nöjes skull, och då ska man göra det på det sätt man trivs med.

Över till nåt helt annat. Efter en helt bedrövlig gårdag (läs: stressad sönder och samman) så har den här dagen varit mycket bättre. Mycket lugnare på jobbet, och hemma fick jag tid att avsluta 2 projekt och börja på ett nytt.

Jag har stickat en basker. Jo, en till. Tyst, jag gillar baskrar. Nej, det är klart att jag inte behövde den. Särskilt inte en rosa.
IMG_1781

Oblockad. Garn: Heaven's hand. Stickor: 5mm. Mönster: Meret, mystery beret av Wooly Wormhead. Ett mönster som finns på Ravelry, här. Bra storlek, för en gångs skull, även om den blev mindre än jag trodde den skulle bli när jag läste beskrivningen. Masktätheten stämde.

Projekt nummer 2 är spunnet. En fruktansvärd bild, blixt och röda nyanser är verkligen ingen hit.

IMG_1782

100 g BFL i färgen Chock, inköpt på Spinspiration, min fiberdealer. 3-trådigt, tjockt, Navajotvinnat. Mjukt! Ett riktigt gladgarn.

Så till slut, det nya projektet.
IMG_1783

En mössa till chefen… väldigt manlig, grå, några ränder i annan grå ska det bli också. Väldigt o-glad. Men snygg blir den nog. Mönster från Brooklyn Tweed. Chefen verkar gilla vitt, svart och grått, så jag håller mig till det. Jag har i alla fall glada stickor, Harmony och ett trevligt garn, Cambio från Zitron (alpacka/merino).

4 Kommentarer

 1. Anna
  21 november, 2008

  Men såklart du behövde en till basker, vad är det för struntprat! Och Meret blev ju dunderfin i rosa 🙂

  Svara
 2. iHanna
  21 november, 2008

  Superfin basker Marika, den gillar jag!

  Svara
 3. heidi
  23 november, 2008

  ja, klart du behövde en basker till, jag menar kan man ha för många???
  och den ser ju jättefin ut i rosa:)

  Svara
 4. ylva
  23 november, 2008

  Du är en hejeare på att spinna du ! snyggt. Känner att det är allt för länge sedan jag spann.Det är nog dags snart….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top