Favoriter ur bokhyllan 1

Jag gör som Med pinner och Tålamodspåsen, skriver lite om några böcker i bokhyllan. Det blir ingen tio-i-topp-lista, det blir antagligen inte utspritt över hela året, men det blir nån sorts sammanställning av favoriter i hyllan, lite då och då.

Den första boken är inte EN bok utan fyra.

IMG_1596

Det är Barbara G. Walkers "A treasury of knitting patterns" med efterföljare. Nummer 3 (Charted knitting designs) har jag i en gammal version, den kallas numera "Charted knitting designs – a third treasury of knitting patterns". 

De här böckerna är verkligen en skattkammare full av stickmönster (ytmönster alltså, inte tröjor etc), och jag bläddrar ofta i dem. Som ni kan se är de fulla med små lappar, lappar som markerar favoritmönster. Det finns alla sorters mönster, så har man dessa böcker så behöver man strängt taget inte en enda bok till med mönsterförslag.

De flesta mönstren finns endast som skriftlig information och inte som diagram, och till varje mönster (utom vissa varianter) finns en bild. 

Av någon anledning verkar det bara vara Uppsala English bookshop som tar in dem i Sverige (Länk här, sök på "Walker, Barbara", glöm inte kommat!). Det är en mycket trevlig butik, så om man vill handla i Sverige så rekommenderar jag dem. Tyvärr är böckerna lite dyra i Sverige, så om man vill ha tag på dem billigare så är nog Amazon i England ett bra alternativ.

1 Kommentar

  1. Tina
    8 januari, 2012

    Härligt med boktips! De där böckerna har jag varit intresserad av länge, men bra att veta att det inte finns diagram i dom. Då är jag beredd på det om jag någon gång bestämmer mig för att investera i dem.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top