Monogam stickning

Jag har kommit in i ett annorlunda flöde, ja, annorlunda för att vara mig. Mitt vanliga sätt är att sticka på flera projekt åt gången, och alltför ofta starta nya projekt.

Nu stickar jag på ett enda projekt, och vad mer är, jag känner mig nöjd med det! Men så är det ett särdeles bra projekt också.

IMG_1607

Det här är Eira. När den kom ut så visste jag att jag absolut ville göra den och jag letade i mitt garnlager. Tanken var att jag skulle göra den i garnet som ändrade färg, ett garn som borde ge ungefär rätt stickfasthet om man betänker att det kallas 4-ply. Men icke, det blev alldeles för få maskor för att det skulle funka.

Men så hade Garnkorgen tagit in Cascade 220 fingering. Jag gillar den tjockare varianten, så det här var ju ett bra tillfälle att prova om den tunna är lika bra. Och det är det! Det blir jämnt och fint, och det är bara trevligt att sticka med det, även om det krävs "tunna" stickor. Det är inte farligt, jag använder 3,25 mm, men mitt favoritläge är runt 4-4,5 mm, så det är lite skillnad. Färgen är 9595, Dark Periwinkle.

Som ni ser så är ena axeln nästan klar, det går faktiskt undan rätt bra ändå.

Det är möjligt att det här med ett enda projekt är en övergående fas, och kanske beror det på att det är lite mycket annat just nu, eftersom vi ska flytta. Mitt arbetsrum såg ut så här i förmiddags, nu ser det ännu lite värre ut…

IMG_1605

Eftersom det är ett av de 2 mest prylbemängda rummen i huset (det andra är datorrummet), så har jag ändå gjort en stor del av packningen när det här är klart. Jag ser fram emot att få packa upp allt och sätta in det på nya platser. Men om man hade kunnat flytta över allt på något magiskt vis utan att packa ner det, så skulle jag gärna gjort det! Det blir inte lättare med åren att flytta, den saken är klar.

1 Kommentar

  1. Birgith
    13 januari, 2012

    Packning i kartonger! Mm…
    Kram

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top