Inspirationsfrågor

Garn och ord skickade mig 5 stycken inspirationsfrågor. Nu är ju jag den eviga kedjebrytaren, så jag kommer inte skicka det här vidare (om ni inte känner för att svara på samma frågor som jag, gör det om ni vill!), men svara, det ska jag, för jag tyckte det var bra frågor.

1. Vad får du stickinspiration av?

Ravelry, Ravelry och Ravelry. Kompisar. Garn. Och Ravelry. Att se något som någon har gjort, i verkligheten eller på bild är det mest inspirerande. Och, som jag skrev häromdagen, jag kan upptäcka saker jag inte trodde jag ville göra, bara för att nån annan gjort något fint.

2. Vad gör du om/när lusten och inspirationen tryter?

Taggar ner… dvs jag tar oftast och går över till nåt enkelt, som blir snyggt, men inte kräver så mycket engagemang, oftast nåt redan påbörjat. Gärna rätstickning, rätstickning är undervärderat.

3. Vilken  sorts projekt blir oftast liggande?

De med för mycket detaljer. Jag använder sällan såna saker, så jag tappar ork och lust att sticka dem efter ett tag. 

4. Har du någon gång övervägt att sluta sticka?

Jag har redan slutat en gång. Under början på 80-talet så stickade jag massor, men sen halkade jag liksom ur det där med handarbete över huvud taget och stickade ingenting alls i så där 10-15 år. En dag började jag brodera, och så småningom gick jag en kurs (Skapande arbete i ull) och rätt som det var hittade jag tillbaka till stickningen. Det var 10 år sedan nu, och nu har jag väldigt svårt att tänka mig att lägga av…

5. När är det som roligast att sticka?

När jag tittar på arbetet och det blir så där bra som jag aldrig trodde det kunde bli… då blir jag glad i hela kroppen och sitter och tittar på det jag skapat, och njuter…och ger mig själv beröm. För jag tycker det är viktigt att inte undervärdera sig själv och sitt arbete. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top