Några inköp

När jag läste Yll o Tylls garnblogg häromdagen hade de gjort en kofta i silke, och jag fick genast ett enormt ha-begär! Tidigare i år hade jag även sett att de fått in en färg som jag bara älskar (rosa, såklart!), så nu kunde jag inte hålla mig… eller jo, jag höll mig i ca 24 timmar, för istället för att ringa till Yll o Tyll och genast beställa garnet så väntade jag till jag kom in till mitt lokala garnhak, Garnnetto, igår. Jag visste inte om de hade fått in den fina färgen jag ville ha, men till min stora lycka så hade de det!

Tänk så lätt det är att göra en garntok lycklig…

IMG_1854

Heaven's hand Shaman i färg Rose.

Eftersom jag inte beställde från Yll o Tyll så har jag inget mönster, men eftersom jag ändå hade velat göra förändringar så gör det inget. Nu ska jag leta upp nåt bra mönster att ha som grund och sen är det bara att börja… fast jag ska nog sticka klart min Deco först, bara en ärm och kanter kvar!

Kanske tar jag till en bok i hyllan, "The knitter's handy book of sweater patterns", så behöver jag inte räkna så mycket.

IMG_1856

På tal om böcker, så kom det hem en ny bok i brevlådan igår, "Brodera på ylle". Har bara gluttat lite i den, så jag har inte så mycket att säga ännu. Förutom en sak. 

Snälla Hemslöjdens förlag: varför i hela världen sätter ni svårighets grad lätt – medelsvår – svår på mönstren i era böcker??? Snacka om att ta död på skaparglädjen… de som inte vågar så mycket kommer ju aldrig ge sig på nåt som det står svårt på! Markera istället svårighetsgraden med hur mycket tålamod man behöver, så vågar även den som kanske inte är så van ge sig på nåt de gillar väldigt mycket.

Det är alldeles för mycket sur-syslöjdsfröken-på-70talet-vibbar över den nuvarande graderingen…

Och jag skulle glatt ge mig på även det som det står svårt på, men jag vet massor med folk som aldrig skulle göra det.

Och varför har jag länkat till Adlibris istället för Hemslöjdens förlags direktförsäljning? För att det helt enkelt är för stor prisskillnad… 

3 Kommentarer

 1. Inger
  17 augusti, 2012

  Jag tycker du gjorde fullständigt rätt i att hålla dig i några timmar.

  Svara
 2. Tina
  17 augusti, 2012

  Hoppas du skriver mer om boken när du tittat i den – jag är väldigt sugen på den! Men det låter verkligen mysko med att gradera projekten som dom gjort.

  Svara
 3. Annika
  18 augusti, 2012

  Jag väntar på boken, den är på väg – från adlibris.
  Blir spännande med din kofta, garnet ser härligt ut!
  Ha´ en skön helg!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top