Nu måste jag välja

Sista tråden på Promenade fästes i går kväll på stickcafé. Jag har funderat på det där med att fästa trådar, en del filtar ihop ändarna (funkar ju bra med ullgarn, men inte annars), en del syr ihop med sk russian join (länk till video, tack Efwa), en del fäster efter hand, vissa lämnar helt enkelt trådarna lösa…

Det finns många sätt, men hur man än gör så tar det ju ungefär lika lång tid. Jag fortsätter antagligen att göra som jag brukar, dvs fästa trådarna i slutet, tills jag har behov av att göra på något annat sätt. 

Nå, den färdiga sjalen ser ut som följer:

IMG_2328


IMG_2329

Första bilden med blixt, andra utan. 

Nu ska den bara blötas och plattas till lite (inte sträckas, det behövs inte), det tar väl ett tag till…

Min inspiration, som ju var på sparlåga, kom tillbaka häromdagen när Queen Mudd skrev om en sjal hon sett, Pop spots.  Eftersom jag hade passande garn hemma så var det ett lätt val, jag köpte mönstret (finns att köpa som pdf på Ravelry). 

Jag började igår kväll, men blev inte riktigt nöjd. Mönstret är utmärkt, garnet är toppen, färgerna är fina (rååååsa!), materialet blir bra, men det kändes ändå inte riktigt, riktigt rätt.

Jag vände på färgerna…och nu måste jag välja.

IMG_2331

Hur ska jag kunna välja? Tanken var en ljus sjal med mörka pluttar och mörk kant, men det lutar nu åt en mörk sjal med ljusa pluttar och mörk kant, istället för ljus kant som i mönstret (och nej, garnet räcker inte till båda).

Ole, dole, doff….

7 Kommentarer

 1. Anna
  23 januari, 2013

  ÅÅ, den popsjalen är ju helt underbar. Måste sticka, måste sticka! Och ifall du vill ha nån annans åsikt så tycker jag att ljus sjal med mörka ploppar och mörk kant låter jättefint 🙂

  Svara
 2. Inger Roback
  23 januari, 2013

  Jag skulle välja mörk botten.

  Svara
 3. Jannika
  23 januari, 2013

  Mörk sjal med mörk kant 🙂

  Svara
 4. heidi
  23 januari, 2013

  jag föredrar också den med mörk botten:)
  och promenade ser helt enkelt underbar ut!!!
  jag brukar använda mig av russian join när jag stickar med ull, men du har helt rätt att det tar ungefär lika lång tid oavsett metod. så i slutändan handlar det om när och hur man vill fästa trådar:)

  Svara
 5. LottaH
  23 januari, 2013

  Samma här den mörka med ljusa pluttar

  Svara
 6. Ylva
  24 januari, 2013

  Ja det var inte lätt, men jag lutar nog också åt mörk botten . Din Promenade ser underbar ut. Ha det gott !

  Svara
 7. Efwa
  2 februari, 2013

  Den mörka tycker jag mest om. Nu måste jag kolla upp mönstret!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top