Garnet räckte

Jo, garnet räckte, men inte var det mycket kvar, ca 1 gram.
IMG_2424

Och eftersom jag varit förståndig/förutseende/smart/bekväm (välj lämpligt ord) nog att fästa trådarna efter hand som jag stickade så hade jag en enda ände kvar att fästa. Så då var det ju bara att göra det och sen gå ner till tvättstugan och blöta ner sjalen.

Nu ligger den utspänd på golvet i ullrummet och jag väntar med spänning på att den ska torka så jag får se hur den passar och hur stor den blev till slut.

IMG_2429

Jag passade på att blöta ner Promenade också, den hade blivit liggande. Den är bara utlagd, med några få nålar för att se till att hörnen blir bra. 

Båda sjalarna är blötlagda med lite Soak tvättmedel, och sedan centrifugerade jag dem. Jag brukar göra det, framför allt om det handlar om saker som inte är storleksberoende. 

Jag blötte också en provlapp i Jamieson's Spindrift, det som ska bli ärmar till tyget jag skrev om i förra posten. 

IMG_2428

Jag har provat tre varianter:

 1. 7 räta, 1 avig
 2. 6 räta, 2 aviga
 3. slätstickning

Vad det blir vet jag inte än. Kanske blir det inte nåt av alternativen, fast eftersom jag då måste sticka ytterligare en provlapp, så är sannolikheten för det rätt låg. Jag gör inte alltid provlappar, jag är ju av naturen rätt lat, men nu ska jag sticka ärmar efter ett symönster, så nu behövs det.

Men det kan jag ju inte börja med än, lappen måste ju torka, så nu behöver jag leta fram nåt ur gömmorna att sticka på tills det är klart. Får se vad det kan bli…

3 Kommentarer

 1. ylva
  22 februari, 2013

  oj oj oj vad den ser härlig ut !!!!!

  Svara
 2. Emmy
  22 februari, 2013

  Sjalen blir finfin! Rosa!
  Och du. Det är ju att göra provlappar som är att vara lat. Och attvara lat är bra 🙂

  Svara
 3. heidi
  22 februari, 2013

  så läcker den blev!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top