Fler tarmar

Ärmarna från föra posten är klara och uppspända, och tyget är utklippt, nu är det bara resten kvar. Känner jag mig själv rätt kan det nog dröja ett tag till innan det händer nåt mer på den fronten.

Jag har istället börjat sticka en kofta. Eller börjat och börjat, jag har stickat på den i 2 veckor, och här går det undan. Bakstycket och de 2 framstyckena är redan klara, och jag har precis börjat på ärmarna.

IMG_2522

Det ska bli den här koftan. Egentligen borde jag länka till Permin som har gjort mönstret, men man ser koftan mycket tydligare i den här danska webshopen.

Det man ska tänka på när det gäller den här koftan är att ärmarna bara är trekvartsärmar. Jo, visst ser det ut som om de är hellånga? Men kolla på hur koftan sitter på modellen, och hur de hasat ner axlarna! Ett tydligt fall av falsk marknadsföring, i mitt tycke. Jag anser att man kan kräva av en modellbild att den visar det som mönstret åstadkommer, det kan väl ändå inte vara för mycket begärt?

Man får väl ändå vara glad över att de stickat i en ljus färg, de värsta stickbilder som finns är de där plagget är stickat i svart!

Nog med gnäll…

 

Garnet jag stickar med är Rowan Felted Tweed i färg 150, Rage. Ett av mina favoritgarner, det blir så himla fint fall på det stickade. Inget garn för nåt som behöver mycket stadga alltså! Drygt är det också, jag har gjort åt 4 nystan än så länge.

Jag är väldigt nöjd och ser en ny favoritkofta i min framtid, hoppas att jag har rätt!

1 Kommentar

 1. heidi
  28 mars, 2013

  Det ser ut att bli en riktigt fin sommarkofta!
  Ja, det där med att det plagg man ser på bilden inte riktigt överensstämmer med hur plagget faktiskt ser ut är lurigt. Ibland är det tyvärr stor skillnad mellan hur det ser ut på bild och hur det ser ut i verkligheten. Så som designer borde man ibland vara tydlig med hur den slutliga formen är tänkt att bli. Själv fördrar jag en skiss på det färdiga plagget där måtten är tydligt angivna, och där man får en klar uppfattning om formen på plagget:)
  Rowan Felted Tweed är ju ett väldigt gosigt garn, så den färdiga koftan lär ju bli mjuk, och lättburen:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top