Koftor, koftor, koftor

Det har nog knappast undgått någon att jag gillar koftor. Det är inte ofta jag stickar hela tröjor, nej, koftor är det som gäller. Det är ju så behändigt, blir det lite, lite för varmt så är det ju bara att knäppa upp så är man mer lagom tempererad.

"Volangkoftan" (länken går till Ravelry) blev klar häromdagen, efter vad som måste varit nån slags hastighetsrekord för mig, bara 3 ½ vecka tog det att sticka hela koftan (OCH sy ihop den). Jag är supernöjd, den här koftan kommer troligen bli välanvänd. Garnet är, som jag tidigare nämnt, ett favoritgarn, fast jag har aldrig gjort en kofta i det tidigare, så nu får jag se hur väl den håller. 

IMG_2600

Lite mer fakta finns i förra posten

Och eftersom inget av de – relativt få – liggande projekten är intressanta eller känns nödvändiga att sticka på nu, så började jag såklart på en ny kofta. Eller rättare sagt 2 nya koftor, eftersom den första är i så mörkt garn att den inte är stickbar efter kl 20 på kvällen.

Nummer 1 är Livstykketrøjen, materialet till den har legat i lagret sedan augusti 2010, när jag köpte det i Köpenhamn. Garnet är Geilsk Tynd Uld, man kan bara köpa mönstret ihop med garn (som ett kit, men man får välja färger själv, även på de modeller som har flera färger). 

IMG_2602
Färgen är svart och cerise, även om det inte syns alls på den här bilden. Det är rejält mörkt och helt omöjligt att se vad man gör om inte ljuset är bra, så det har blivit en dagstickning.

Nummer 2 är Tempest, och garnet till den är köpt vid samma tillfälle, eller rättare sagt, hälften av garnet är köpt då, det andra har funnits i lagret sedan urminnes tider.

IMG_2603

Garn nummer 1 är Fleece Artist Blue Face Leicester 2/8 i färgen Ultraviolet, och garn nummer 2 (som jag inte börjat på ännu) är Naturgarn alpacka i mörkblått.

Så det är väl bara att fortsätta att sticka koftor. Fast den här gången tar det nog lite längre tid än 3 ½ veckor innan jag har nåt nytt att visa upp.

2 Kommentarer

 1. Bondtösen
  14 april, 2013

  Kofta och tweed, det kan liksom inte bli bättre! Håller helt med dig om att koftor är det bästa som finns. Så praktiska, och dessutom roliga att sticka.

  Svara
 2. heidi
  24 maj, 2013

  så snygg den blev! och så fint den passar! jag kan mycket väl förstå att den blivit en ny favorit:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top