3 osannolika saker i samma projekt

Så var det ett tag sedan igen… det verkar som om jag helt glömmer bort den här sidan av bloggen när jag håller på med foton varje dag. Nå, bloggen är inte död, den bara slumrar ibland.

IMG_2749

Livstykketrøjen växer och kroppen är klar (och ser, eftersom det är resårstickning, mest ut som en tarm). Jag har stickat några cm på ärmarna också, och jag stickar båda samtidigt, som vanligt.

Mönstret är lätt, fast det är lite knepigt att räkna varv istället för att mäta hur långt jag har kommit, men det går ju det också. Tror att det finns ett litet fel i mönstret i min storlek, men det kan ju vara en språkförbistring också (mönstret är på danska), det var hur som helst inte så svårt att korrigera (det är skönt att begripa mönster så pass bra att det går att rätta till sånt som är fel, det underlättar) .

Tempest får bara nåt varv då och då, eftersom det är ljusare på kvällarna och jag kan sticka på den andra, så den har knappt växt.

Men det osannolika då?

IMG_2747

Det här.

1. Det är lin. Jag fick en härva lin i ett byte, så jag behövde komma på nåt bra att göra med det. Jag stickar aldrig i lin, eftersom det inte blir jämnt hur man än gör och jag är för petig för att stå ut med det. Men nu fick jag ju en härva, så nåt ville jag ju göra.

2. Det är virkat. Jag virkar nästan aldrig, förutom nån enstaka kant här och där.

3. Det är en disktrasa. Jag har hört/läst att folk som gör egna disktrasor tycker att det är det bästa som finns, men jag har aldrig brytt mig om det. Nu passade det att prova, för det är inte mycket man kan göra med 50 g lingarn, men en disktrasa räcker det ju till (troligen 2, om jag inte gör samma kant på 2:an). Så nu är det bara att vänta och se om provkörningen utfaller till belåtenhet.

3 osannolika saker i samma projekt. Kors i taket.

3 Kommentarer

 1. Inger
  19 maj, 2013

  Tvättar du den bara innan du börjar använda den så ska du se att du kommer att tycka om den.

  Svara
 2. Liisa
  29 maj, 2013

  Kinderägg! Berätta vad du tycker om trasan!

  Svara
 3. heidi
  3 juni, 2013

  Livstycketröjan är helt i min smak! och Tempest ser inte alls dum ut !
  Jag har inte heller fattat det där med att tillverka egna disktrasor. Kanske för att jag verkligen föredrar trasor i material som lämnar blanka ytor efter sig:)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top