Komma ifatt

Dags att försöka komma ikapp lite här på bloggen, det var länge sedan sist (det är dumt att det blir så länge mellan gångerna då och då, men eftersom jag fortfarande tycker att det är kul att blogga och inte tänker lägga ner bloggen så får det helt enkelt bli så ibland).

För att det inte ska bli för långt och för rörigt så tänkte jag dela upp det lite över ett antal poster.

Jag börjar med det här:

IMG_3162_medium2

Endast 3 dagar efter förra posten hade jag en färdig jacka! Den blev slät, den är utan manschetter och den har (ännu) ingen knäppning. En hyska och hake är införskaffad, så snart kanske den till och med kan knäppas. Kanske gör jag i framtiden några manschetter att ha till, men just nu är den bra som den är.

IMG_3151_medium2

Kanten har jag gjort genom att plocka upp maskor genom tyget, sticka utåt, göra ett vikvarv och sticka lika långt till. Sedan har jag sytt fast kanten på insidan. Den är liiite för stor (dvs har lite för många maskor), men det gick att rätta till ganska bra med en ordentlig pressning.

Garnet (Jamieson's Shetland spindrift, köpt från Stackmora vävstuga) är en nästan perfekt matchning till tyget, mycket bättre än vad som går att få fram på bild. 

Jackan är ännu inte använd, den är väldigt varm, men det har ju börjat bli kallare, så snart är det nog dags för premiär!

Och det bästa är att jackan blev som det jag såg framför mig, när jag köpte tyget. Sånt är roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top