Årets första projekt

2 av mina december-projekt blev inte klara före nyår, men väl den 1:a och 2:a januari. Det känns ju rätt OK att starta 2015 på det sättet. 

Det första är en kofta (förvånad, någon?). Det här är en snabbstickad kofta, garnet inhandlades den 6 december, jag startade den 11 december och var alltså klar den 1 januari. Vissa garner blir inte liggande i lagret!

IMG_4110

Mönster är CustomFit, alltså nåt som är bara till mig. Om man vill veta vad jag valde för inställningar så kan man läsa det på min projektsida på Ravelry.

Garn: Permin Zenta, färg 883304 Wine (har ni någonsin sett vin i den färgen?).

Stickor 3,75 mm.

Koftan knäpps med hyskor och hakar, jag ska nog tänka en extra gång innan jag använder det igen, för det var inte roligt att sy fast dem (och jag ville inte ha såna på band)! 

Den 2:a januari avslutade jag en mössa.

IMG_4132

Det är ingen risk att nån missar mig om jag går ut med den på!

Mönster: Garter Ear Flap Hat.

Garn: mitt eget handspunna! 3-trådigt, med okänt fiberinnehåll, men en bra gissning är att det är BFL eller corriedale, med tanke på hur mjukt det är (och jag vet att det inte är merino). 

Stickor: 4 mm.

Äntligen har jag gjort mig en mössa som är perfekt storlek på, den är varken för liten eller för stor, och det var det länge sedan jag lyckades med. Mössor är ju bara stora provlappar, så jag brukar börja och se vartåt det lutar. Sen vet man inte om man tycker att den är perfekt storlek på innan man är klar i alla fall, den kan verka bra och ändå inte vara så där bra som en mössa ska vara.

Och den här modellen är jätteskön! Man får täckning över öronen utan att behöva dra mössan långt ner i pannan, inte det vanligaste. Kanske ska jag göra en till, men med rund topp?

Nu har jag rotat fram ett äldre projekt att sticka på(startat i slutet på juni, så det är ju inte hysteriskt gammalt). En kofta, så klart. Mer om den nästa gång.

4 Kommentarer

 1. Emmy
  8 januari, 2015

  Den är så fin, så fin, din kofta! Och mössan med 🙂

  Svara
 2. Heidi
  9 januari, 2015

  Koftan är verkligen jättefin!!
  mössan ser jätteskön ut!

  Svara
 3. Liisa
  9 januari, 2015

  Cool mössa! Och jättefin kofta – sitter perfekt! Hur beter sig Zenta-garnet i koftan? Töjer det sig mycket eller håller det formen?

  Svara
 4. Bondtösen
  10 januari, 2015

  Koftan blev jättefin! Garnet och färgen är perfekta för dig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top